RUKOMET ZAJEDNICE SPORTOVA

Zbog jačanja koronavirusa otkazano Svjetsko rukometno prvenstvo za kadetkinje u Poreču

Kadetkinje su trebale igrati u Poreču, a otkazano je i Svjetsko prvenstvo za juniorke u Rumunjskoj, od 2. do 12. prosinca 2020.

Podsjetimo da je upravo zbog priprema kadetske reprezentacije utakmica 2. kola 2. HRL Zapad RKŠR Karlovac – Lokomotiva II koja se trebala odigrati za vikend odgođena na zahtjev Lokomotive. Četiri igračice druge ekipe Lokomotive sudjeluju na okupljanju kadetske reprezentacije Hrvatske, od 28. rujna do 4. listopada u Ivanić Gradu.

Svjetska rukometna federacija (IHF) otkazala je Svjetsko prvenstvo za kadetkinje koje se trebalo igrati u Poreču od 1. do 13. prosinca ove godine, priopćio je Hrvatski rukometni savez (HRS). Razlog otkazivanja je ponovno jačanje korona virusa, odnosno brojne poteškoće koje iz toga proizlaze te nemogućnost realizacije natjecanja. Otkazano je i Svjetsko prvenstvo za juniorke u Rumunjskoj, od 2. do 12. prosinca 2020.

IHF je oba ta natjecanja prebacio na sljedeću godinu, a točne datume utvrdit će kasnije nakon razgovora sa zemljama domaćinima. IHF je također priopćio da će svi koji su imali pravo nastupa na prvenstvima 2020. godine, moći igrati sljedeće godine bez obzira što su godinu dana stariji.

Ove odgode stvaraju nove probleme u kalendaru, ali i dodatna opterećenja za rukometašice i rukometaše, jer će praktički iduće godine svaki mjesec biti neko Svjetsko ili Europsko prvenstvo, od mlađih kategorija do seniorki i seniora. Uz sve to, održat će se i Olimpijske igre u Tokiju, za koje je Japan upravo objavio da će se održati bez obzira na to hoće li biti pronađeno cjepivo za korona virus ili ne.

Foto:HRS