OSTALI SPORTOVI VESLANJE

67. KA-regata, KAveKAŠi gospodari na Kupi: Ema Hodak, Mauro Bauer i Igor Šušnjar

Veslački klub Korana nije dopustio da im netko drugi odnese naslov sveukupnog pobjednika 67. Karlovačke regate koja je ove godine zbog pandemije korona virusa održana u listopadu umjesto u planiranom terminu u srpnju mjesecu. Odazvalo se pet klubova (Zagreb Croatia, Trešnjevka, Sabljaci i Korana) s oko 50-ak mladih veslačica i veslača.

Iako su činilo da su KAveKAŠi teže nego ranijih godina došli do naslova na kraju je tablica pokazala da su domaći „galioti“ imali šest pobjeda od 13 utrka (bez dvije kvalifikacijske), druga je Trešnjevka sa 3, treće i četvrto mjesto dijele Croatia i Zagreb svaki sa po dvije pobjede. Posljednji peti jesu ogulinski Sabljaci bez ijedne pobjede.

Na počeku su održane i dvije kvalifikacijske utrka dvojca na pariće za juniore B nakon kojih su se u finale 29. Memorijalne utrke „Bruno Cetinjanin“ plasirale posade Korane i Zagreba. U finalnoj utrci koja je došla na kraju regate kao „šlag na tortu“ pobijedila je posada domaćeg dvojca u kojem su veslali Mauro Bauer i Igor Šušnjar.

Zlatne medalje i pehar pobjedničkoj posadi koja je pobijedila u memorijalnoj utrci, kao i pehar profesionalnom treneru kluba Zlatku Katušinu za sveukupnog pobjednika 67. KA-regate, podijelio je karlovački gradonačelnik Damir Mandić, kratko pozdravivši sve sudionike regate.

Od ostalih nastupa svakako je za istači mladu karlovačku veslačicu, kadetkinju Emu Hodak, inače zadnje dvije godine državnu prvakinju u svojoj kategoriji. Ema je s lakoćom pobijedila suparnice u dvije utrke skifova – za kadetkinje B i za kadetkinje A.

Zlatnim medaljama pobjednicima utrka koje su im podijelili gosti regate: predsjednik ZŠKŽ Želimir Feitl i predsjednik KŠZ Željko Šančić, te predsjednik kluba Bruno Rogić, član Upravnog odbora Nenad Sužnjević i tajnik Ferdinand Kovačić, okitile su se još domaće posade skifa za juniore B (Mauro Bauer), skifa za kadetkinje A (Dora Kranjčec) i trenutno najbolji veslač Korane Mario Konjevoda, pobjednik u disciplini skif za juniore A.

Pored domaćih KAveKAŠ-a naslove na ovogodišnjoj 67. regati ponijeli su još i posade gostujućih čamaca: u dvojcu na pariće za kadete posada Trešnjevke (Jonathan Nicoscia i Jakov Carić), dvojcu za kadete A dvije posade Zagreba (Nikola Bulić i Nikola Zandomenigo Nodilo te Marko Šabić i Luka Petrušić), u skifu za juniore David Zebec (Trešnjevka), u skifu za kadete A Robert Benc (Trešnjevka) i Mateo Trbuhović (Croatia) te u skifu za kadetkinje A Nika Stanić (Croatia) .

Veslački klub Sabljaci iz Ogulina nastupio je s dvije veslačice u skifu za kadetkinje A. Izabela Poljančić i Lana Vujasin osvojile su svaka po jedno drugo mjest0.

Iz Hrvatskog veslačkog saveza na regatu koja se održala na rijeci Kupi kod Veslačkog doma na Dubovcu navratio je i predsjednik Branimir Bašić koji je prije dva tjedna dobio povjerenje Vijeća klubova za još jedan četverogodišnji mandat na čeku HVS-a.

Foto Ivan Lutz