RUKOMET

Teška ali slatka splitska pobjeda karlovačkih rukometaša 24:23 (16:11)

odgođenoj utakmici 11. kola 1. Hrvatske rukometne lige Jug HRK Karlovac je u Splitu pobijedio momčad RK Balić-Metličić sa 24:23 (16:11). Ovom pobjedom HRK Karlovac se na vrhu ljestvice sad bodovno (18) poravnao s RK Trogirom. U 10 utakmica Karlovac ima 9 pobjeda i 1 poraz.

Za HRK Karlovac su igrali: Radočaj, Horvat 2, Domagoj Smojver 6, Capan 1, Begić 2, Janjanin, Bosiljevac, Frketić, Makarun, Baršić, Bačić 7, Mrljak 2, Crnković, Domjančić, Dominik Smojver 4 i Glumac. Trenerica Tatjana Rašić.

U subotu HRK Karlovac ponovno putuju za Dalmaciju gdje ih u Metkoviću dočekuje RK Mehanika Metković s kojom igraju još jedan odgođeni susret iz 6. kola 1. HRL južne skupine.

Bilo je i za očekivati da utakmica neće biti laka, pogotovo ne za karlovačku momčad koja aspirira na prvo mjesto, dok je splitska ekipa bez opterećenja i nekih posebnih ambicija dočekala karlovačku momčad. Dakle, susret nije bio lagan, igralo se oštro i tvrdo u obrani. U napadu kako-tako, karlovački rukometaši nisu bili na razini prvog dijela susreta. No, to ne bi trebalo brinuti već pripisati okolnostima koji su pratili karlovačku ekipu tijekom pauze. Prvo poluvrijeme Karlovac je domaćim rukometašima pokazao tko je „gazda“ na njihovom parketu, ali u nastavku neka druga igra koja je mogla zakomplicirati cijelu situaciju, na sreću Rašićeve momčadi to se nije dogodilo. Minimalna pobjeda od samo gol razlike slatka je i itekako važna, kao da je osigurana i s deset golova razlike. Najvažniji su zato bodovi a oni karlovačke rukometaše drže i dalje u igri za naslov. Neka i sljedeće subote u Metkoviću bude takva minimalna pobjeda Karlovca – svi zadovoljni.

Foto: R. Fajt/Kaportal