RUKOMET

RUKOMET, zaostala utakmica 3. kola 1. HRL: Pirova pobjeda rukometaša Trogira!

U odgođenoj utakmici 3. kola 1. Hrvatske rukometne lige Jug rukometaši HRK Karlovca izgubili su u ŠSD na Rakovcu od MRK Trogira 24:26 (12:13).

Na ljestvici 1. HRL Jug je Karlovac je nakon ovog susreta na trećem mjestu sa 10 bodova i dvije utakmice manje. Prvo mjesto trenutno drži Kozala iz Rijeke, a drugi je Trogir, oboje imaju 12 bodova.

Prvo poluvrijeme utakmice Karlovca i Trogira je završen minimalnom prednošću gostiju (12:13). Crveni karton je pet minuta prije odlaska na odmor dobio Ivan Bačić, možda malo prestrogo. U nastavku utakmice gosti su napravili prednost koju su domaći rukometaši morali stizati sve do same završnice. Četiri minute prije kraja bilo je 20:24, a onda su pred sam kraj domaći igrači došli i do minus jedan (24:25). Trogirani su iz svog posljednjeg napada dohvatili konačnih 26:24.

Svakako treba reći da su Karlovčani imali gotovo dvostruko više isključenih igrača od Trogirana, a ne treba skrivati ni da je sudački par iz Zagreba, Hrvoje Čačić i Frano Josić, imao neujednačen kriterij koji je bio više na štetu domaćih igrača. Zbog svega toga ne bi se baš moglo reći da Trogirani odlaze iz Karlovca jer su zaslužili pobjedu. Prije bi se ona mogla nazvati pirovom pobjedom, s gorkim okusom. Treba reći još i to da je teško u takvim okolnostima ocijeniti igru Karlovca, pogotovo kad su gotovo pola utakmice domaći igrali s igračem manje u polju. Karlovac nije briljirao ali im se ne može prigovoriti da se nisu borili i da nisu htjeli pobjedu.

Ovaj poraz ne bi trebao puno brinuti zbog igre već zbog suđenja za koje se ne bi moglo reći da je bilo objektivno. Sve to skupa je opomena Karlovcu da je do kraja prvenstva još svašta moguće na što treba pripremati momčad.

Za Karlovac su igrali: Radočaj, Horvat, Domagoj Smojver 2, Capan 3, Begić 4, Janjanin, Bosiljevac, Frketić, Bačić 1, Hrvojević 1, Mrljak 2, Crnković 1, Domjančić, Čavlović, Dominik Smojver 10, Glumac. Trenerica: Tatjana Rašić.

U subotu Karlovac odlazi u Zadar, a sljedeći tjedan na karlovački paket dolazi dobar znanac, RK Kozala, s kojom su Karlovčani imaju iskustva jer su se sastajali u pripremnom periodu.

Foto: R. Fajt/Kaportal