MIX ZAJEDNICE SPORTOVA

Željko Šančić: ‘Ovo je naš skromni doprinos sjećanju na 2600 poginulih branitelja i civila, među kojima su bili i sportaši’

Karlovačka športska zajednica organizirala je na Trgu 110. brigade Zbora narodne garde HV, ispred ŠSD na Rakovcu, a uoči 18. studenog dana sjećanja na žrtve Vukovara 1991.-2020. godine, akciju nazvavši je „I u mom gradu Vukovar svijetli“.

Brojni karlovački sportaši, treneri i sportski djelatnici okupili su se i zapalili lampione koji su bili postavljeni u obliku natpisa „Vukovar“, izražavajući tako sjećanje na žrtve grada heroja.

Prisutnima se kratko obratio Željko Šančić, predsjednik Karlovačke športske zajednice:

– Vukovar obilježava 29 godina od pada grada koji je postao simbol stradanja, ali i velikog herojstva. U njemu su živote izgubile tisuće ljudi, među njima i sportaši, koji su ga mjesecima branili od agresora. Poštujući Vukovar, njegovu žrtvu i heroje, paljenjem svijeća svi zajedno iskazujemo sjećanje na žrtve grada heroja – kazao je Željko Šančić dodavši – Ovo je naš skromni doprinos sjećanju na Vukovar, te 2600 poginulih branitelja i civila, među kojima su bili i sportaši iz vukovarskih klubova. Među mrtvima su bili veslači, nogometaši, rukometaši i drugi sportaši. Znamo da su u domovinskom ratu na području grada Karlovca poginula 43 sportaša, a mi smo im postavili spomen ploču na Školskoj sportskoj dvorani, kako se te uspomene ne bi izgubile u budućim generacijama – rekao je Šančić.