RUKOMET

NEPROFESIONALNO: Izborna skupština HRK Karlovac održana u tajnosti, pa i od novinara!

Pitanje koje se nakon svega nameće je i koliko je uopće pod takvim okolnostima izbor novog vodstva kluba i Nadzornog odbora, kao i usvajanje svih podnesenih izvješća, pravovaljano?!

Igrač seniorske momčadi HRK Karlovca Ivica Frketić (na fotografiji u plavom dresu s brojem 13), dosadašnji v.d. predsjednika kluba koji je to postao nakon ostavke Marija Busaka, inače mladi suvlasnik Restorana Bosiljevo smještenog na staroj karlovačko-riječkoj cesti u Bosiljevu, na Izbornoj skupštini HRK Karlovca koja je održana sinoć (utorak, 16. studenoga) pod još uvijek za javnost nerazjašnjenim okolnostima, izabran je za predsjednika kluba. Za dopredsjednika je izabran privatni poduzetnik Vladimir Vuković, a u Upravni odbor izabrani su još: dosadašnji predsjednik Mario Busak, šef struke Miloš Đanković i otac rukometaša Stipe Smojver. U Nadzornom odboru su Mladen Strukan, Ivica Rukavina i Dražen Keča.

Nejasno je zbog čega je Izborna skupština održana u tajnosti, pa i od novinara?

Naime, mediji su o skupštini obaviješteni u zadnji čas, pozivom (dnevnim redom) i to bez mjesta i vremena održavanja: „Danas je održana izborna skupština HRK Karlovca, i u prilogu Vam šaljem tko su novi u vodstvu HRK Karlovca“, piše u mejlu koji je stigao na adresu vašeg novinara a poslan je 16.11.2020. u 18,19 sati (u vrijeme kad se održavala skupština). Na jutrošnji naš upit tajniku kluba kako nam je nejasno iz poziva kad se skupština održava rečeno nam je da je skupština već održana, da je tako dogovoreno zbog pandemije koronavirusa, te da je ovo samo privremeno vodstvo a da će „prava“ skupština biti održana kasnije. Kako onda čestitati privremeno izabranom vodstvu kluba?

O održavanju Izborne skupštine HRK Karlovac mediji su svakako trebali biti obaviješteni na vrijeme te im je uz poziv trebalo poslati izvješća o radu i financijsko izvješće, kao i plan rada i financijski plan.

Glavobolja ili nešto drugo glavnog administrativca kluba

Jedan karlovački novinar ipak se uspio „probiti“ na sjednicu te je na svom mediju objavio fotografiju sa skupštine na kojoj se može lako vidjeti koliko je skupštinara bilo nazočno i tako procijeniti da li je bilo kvoruma. A, znano nam je dosadašnje višestruko uzaludno pokušavanje održavanje skupštine HRK Karlovac. Dakako da nam se nakon svega nameću razna pitanja pa i da možda od novinara nije prikrivano održavanje Izborne skupštine iz bojazni da ne bude kvoruma, pa da možda i ne bude održana. Kad je nešto tako organizirano onda se u svašta može sumnjati.

Vrlo neprofesionalno i amaterski za klub koji bi trebao biti primjer organizacije svima ostalima. Toliko o tome kako je ozbiljno pripremljena Izborna skupština stožernog karlovačkog kluba. Razumijemo da je danas vrlo teško pronaći ljude koji žele volonterski raditi u klubovima, ali HRK Karlovac nije jedini klub s takvim problemima.

Sve nam to govori da je dosad u klubu vladalo totalno rasulo i da se nije znalo „tko pije, a tko plaća“.

Pitanje koje se nakon svega nameće je i koliko je uopće pod takvim okolnostima izbor novog vodstva kluba i Nadzornog odbora, kao i usvajanje svih podnesenih izvješća, pravovaljano?!

Foto: R. Fajt/Kaportal

Danas 17. studenoga 2020. u ŠSD s početkom 19:00 Karlovac u odgođenoj utakmici 3. kola 1. Hrvatske Hrvatske lige Jug, igra s momčadi Trogira.