RUKOMET

RK Škola rukometa Karlovac započela s pripremama bez najiskusnije igračice Kristine Vuković

Pripreme koje će u cijelosti odraditi u Karlovcu započele su bez tri igračice: Lucija Krznarić koja prestaje igrati zbog studija, Petra Bačić odlazi na razmjenu studenata, a najiskusnija igračica Kristina Vuković je najavila da prestaje s aktivnim igranjem što je zasigurno najveći hendikep za ekipu trenera Dražena Keče koji se nada da će „Kiki“ ipak promijeniti odluku i još u ovoj sezoni igrati i pomoći svojoj ekipi.

Prvom sastavu priključeno je dosta mladih igračica (2008. i 2009. godište), a trener Keča puno očekuje i od povratnice Mie Teskere koja se nakon školovanja odlučila vratiti.

  • Mi smo jedina ekipa u ligi koja isključivo igra sa svojim igračicama. Nažalost, pred svaku sezonu imamo kadrovskih problema. Nikada nismo uspjeli preselili jednu ekipu iz sezone u sezonu. – požalio se trener Dražen Keča i dodao:
  • Na sreću smo pet sezona stabilni drugoligaš tako da i bez Kristine Vuković imamo kvalitetu te vjerujem da ove sezone možemo biti među pet-šest ekipa.

Tijekom priprema planiraju odigrati najmanje 5 pripremnih – trening utakmica. Nastupit će i na turniru RK Murvica u Crikvenici, a već 30 kolovoza u Karlovcu igraju kup e ekipom Samobora. Prvenstvo u 2. HRL Zapad otvaraju 23. rujna gostovanjem kod ekipe Liburnije-Opatije.

Konferenciju za novinare na kojoj su najavili početak priprema održali su trener Keča i igračice Marija Kusanić i Mia Nose koje su naglasile da u ekipi vlada skladan odnos, dobro raspoloženje, privatno su si dobre te su spremne puno raditi kako bi opravdale povjerenje trenera.

Klub u ovu sezonu ulazi s dvije seniorske ekipe. Prva ekipa igrat će 2. Hrvatskoj ligu Zapad, a druga u 3. Hrvatsku ligu. Za novu glasnogovornicu kluba imenovana je Dina Višnić, televizijska novinarka karlovačke Trend televizije.