OSTALI SPORTOVI VESLANJE

Pripreme veslača Korane u Rami (BiH) i na Jarunu

Proslavljeni hrvatski veslač Damir Martin s trenerom Srećkom Šukom isto tako se priprema u Rami za Svjetsko prvenstvo koje će se održati u Beogradu od 3. do 10. rujna 2023. gdje se traži norma za Olimpijske igre u Parizu (na fotografiji: trener Zlatko Katušin, Josip Jakšić – Korana, Damir Martin, Luka Sabelja – Croatia i trener Srećko Šuk).

Tri člana Veslačkog kluba Korana na pripremama mlade Hrvatske veslačke reprezentacije koja se priprema za odlazak Balkansko juniorsko prvenstvo (U-17 i U-19).

Veslač Josip Jakšić je u Rami (BiH) gdje će se pripremati 10 dana, od 16. do 26. kolovoza, a na zagrebačkom jezeru Jarun od 21. kolovoza pripremat će se veslačica Ema Hodak i veslač Luka Hajdin. Hodak će nastupiti u dvije discipline – skifu i u četvercu, dok će se Jakšić pripremati u dvojcu na pariće. Hajdin će se pripremati za nastup u četvercu na pariće. Na pripremama u Zagrebu s njima će biti i njihov trener Zlatko Katušin koji je angažiran od strane Hrvatskog veslačkog saveza (HVS).

Prvenstvo Balkana održava se u Rumunjskoj 16. i 17. rujna ove godine.

Prije odlaska na Balkansko prvenstvo veslači Korane nastupit će, 23. kolovoza u finalu Kupa ‘Miljenka Finderlea’ na Sabljacima u Ogulinu. Nekoliko dana kasnije, 26. i 27. u Mariboru se održava tradicionalna međunarodna veslačka regata na kojem bi također trebala nastupiti Korana ali odlazak u Mariboru ovisit će o odlasku na Balkanske igre.