MIX

KAŠ-eva KOZERIJA: Grupa Karlovčana okupila se u Hostelu Karlovac u Selcu gdje su u argumentiranoj raspravi komentirali euro nastupe hrvatskih klubova

Nakon „malih noćnih razgovora“ u kafiću Gradske knjižnice ‘Ivana Gorana Kovačića’ u Karlovcu gdje se je vodila rasprava na temu društveno-političkih odnosa u gradu Karlovcu, malo izmijenjen sastav tog društva, preselio se danas u Hostel Karlovac u Selce kod „izbornika“ Daria Smojvera kako bi prokomentirali tri današnja i jedan subotnji okršaj na zelenom travnjaku: Hajduk, Osijek, Rijeku i Dinamo

U toj sportskoj raspravi sudjelovali su: bivši ministar u Vladi RH Mato Crkvenac, danas „ministar u miru“ i dobar poznavatelj sporta, naročito NBA košarkaša. A i rukomet mu nije nepoznat jer mu je sin nekad igrao za RK Dubovac. G’spon Mato je još aktivan u igranju boća (balota) na respektabilnom boćalištu u Jarnjevićima kod Mirka Butkovića. Tu je i nezaobilazan faktor „profesor u miru“ Zlatko Zec Majoli koji je poznatiji po prezimenu naše poznate tenisačice nego po svojoj sportskoj karijeri. Bivši nogometaš i malonogometaš, Zdravko iliti Mata Štefančić, bi po nekim pokazateljima trebao biti najbolji poznavatelj nogometa. No, to nikako ne može biti jer djeluje u sjeni svjetske atletske rekorderke i sina nogometnog trenera. Jedini još uvijek (ne)aktivan u sportu i politici (HZDju) je Želimir Feitl Spitzname Žiga. On se nije previše upuštao u raspravu jer ne razmišlja o ničemu drugom nego o golfu i tome kako sa što manje udaraca ubaciti lopticu u rupu. Ili, daj Bože postigne „A hole in 1“. Novo lice među njima je Nikola Volović koji prije 2-3 tjedna nije sudjelovao u društveno-političkoj rasprava u GK-IGK jer je odavno politiku „objesio o klin“ pa se sada bavi poviješću svog rodnog Prilišća. Onako kako on istražuje povijest svoga mjesta ispada da su tamo pronašli Adama i Evu.

Dakle, rasprava je bilo očekivano žustra i argumentirana. Usmjeravao je Dario Smojver, s posebnim naglaskom na „majstora s mora“ koji, po njemu, ove godine neće biti samo prvak Hrvatske već svijeta i svemira. Bit će zanimljivo kad sazna da mu zet prelazi u Dinamo. Ne prenosimo raspravu, već samo zaključak, jer za neko poduže izvješće na KAŠ-evom portalu „nemamo dovoljno prostora”.

Šlager za kraj – tko prolazi, tko ostaje?

Svi su suglasni da Hajduk prolazi jer se zbog domaćina Daria nisu smjeli drugačije izjasniti. Onda, Dinamo će pobijediti s 2:1 pa se ide u produžetke, Rijeka dobiti 3:0, a Osijek 2:0.


AEK – DINAMO Uoči utakmice u Ateni Dinamo nije u dobroj situaciji, to je svakome jasno. U Grčkoj treba napraviti sve što se može za popravljanje dojma i nadoknađivanje rezultatskog manjka nakon maksimirskog poraza 1:2). Plavi moraju u očekivano neprijateljskom ozračju u Ateni biti ponosni, borbeni i nogometno raspoloženi. Utakmica se igra u subotu od 20.45 sati.

PAOK – HAJDUK Hajduk večeras u navijačkom paklu Solunu protiv PAOK-a s početkom u 19:30 sati igra uzvratnu utakmicu 3. kola kvalifikacija za Konferencijsku ligu. Prvi susret na Poljudu završio je rezultatom 0:0.

RIJEKA – B36 TORSHAVNA Večeras od 20:15 na Rujevici se igra uzvratna utakmica 3. pretkola Konferencijske lige između Rijeke i B36 Torshavna. U prvom susretu momčad Sergeja Jakirovića je upisala pobjedu (3:1) na Farskim otocima.

OSIJEK – ADANE DEMIRSPOR Na Opus Areni večeras od 20 sati na rasporedu je uzvratni ogled 3. pretkola Konferencijske lige između Osijeka i Adane Demirspor. Turska momčad je slavila s visokih 5:1 u prvom susretu na domaćem terenu.