ODBOJKA

SUPERLIGA: Počele pripreme odbojkašica karlovačkog Kelteksa

Trener Goran Zec okupio je u Školskoj sportskoj dvorani na Rakovcu igračice s kojima će u ovogodišnju natjecateljsku sezonu Superlige za žene, a zatim je odrađen i prvi trening.

Trener im je ukratko iznio plan priprema. Prvo kreću s kondicijskim pripremama koje će voditi kondicijski trener Leon Dakić, a nakon toga i treninzi s loptom. Prema riječima trenera Gorana Zeca imaju dovoljno vremena da izbruse formu i spremno dočekaju početak natjecanja.

  • Na četiri do pet dana otišli bi izvan Karlovca kako bi ekipa bila na okupu. Trebali bi odigrati 7 do 10 pripremnih utakmica. Planiramo 16. rujna nastupiti na našem memorijalnom turniru ‘Ivo Vidaković’ što bi bila generalna provjera spremnosti za prvenstvo. Očekujem da moje igračice dadu sve od sebe, kako na svakom treningu tako i u pripremnim utakmicama. Nadam se da neće biti ozljeda, zdravi smo i nadam se da će tako i ostati. – kazao je trener Goran Zec.

Pet igračica je napustilo seniorsku ekipu: Tara Dujmović, Dora Vrbanić, Dorotea Kolaković, Paula Svilar i Tea Šolić. Pristupile su im tri igračice: Tjaša Malnar je povratnica sa studija u Americi, Nika Jularić je došla je iz Dinama, a Ema Vlašić iz Petrinje. Iz kadetske ekipe seniorkama se priključila Anja Malnar.

Prvenstvo u Superligi počinje 30. rujna. Karlovčanke u 1. kolu igraju u Splitu s istoimenom domaćom ekipom, drugo kolo im na domaći parket dolazi ekipa splitskog Brda, u 3. kolu gostuju kod Ribole Kaštela itd. U studenom ih očekuje i povijesni nastup u jednom europskom natjecanju – šesnaestini finala CEV kupa.