NOGOMET

KUPA 2023: Vatrogascu naslov, Ivan Jakić oprostio se od igranja nogometa

NK Vatrogasac iz Gornjeg Mekušja pobjednik je tradicionalnog 39. po redu nogometnog turnira Kupa 2023 u organizaciji NK Kupa iz Donjeg Mekušaj koji se svake godine organizira povodom blagdana Velike Gospe.

U finalnoj utakmici „vatrogasci“ su pobijedili domaćina NK Kupu s rezultatom 5:3 nakon boljeg izvođenja 11-eraca. U regularnom dijelu utakmica je završila s rezultatom 1:1. U utakmici za 3. mjesto Draganić je pobijedio Mladost iz Rečice s rezultatom 3:1

Najbolji strijelac dolazi iz Kupe, a to je Mario Hodak strijelac 2 gola. Također, Dario Kolek iz istoimenog kluba proglašen je za najboljeg vratara, dok je Ivan Šako iz Vatrogasca ponio titulu najboljeg igrača.

  • Najemotivniji trenutak cjelokupnog turnira zasigurno je opraštanje igrača Kupe Ivana Jakića od aktivnog igranja. Ivan Jakić gotovo cijeli život posvećen je Kupi, no ozljeda je ipak presudila ovoj odluci. Zahvaljujemo mu na svakoj utakmici, provodu, zabavi, odricanju, radu, a prvenstveno na ljubavi prema nogometnoj obitelji iz Donjeg Mekušja. U današnje vrijeme malo tko je vjeran jednom klubu cijeli život, a Jakić je doista dokazao istinsku ljubav prema najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu i prema svom klubu. – kaže Andriana Bačurin, glasnogovornica NK Kupa.

Usred finalne utakmice klub je Ivanu Jakiću poklonio loptu s potpisima svih seniorskih igrača.

Foto: NK Kupa