MINI RUKOMET RUKOMET

RK Sedmerac Kristijana Ljubanovića pobjednik kod dječaka 2013. godišta, karlovačkom Sedmercu pripao naslov najboljeg igrača i najboljeg golmana

Sveukupni pobjednik je RK Lokomotiva iz Zagreba kojima je pripao veliki pehar organizatora. Dječaci karlovačkog Sedmerca i Crikvenice te djevojčice Pećina i 1234 Virovitice osvojili su naslove pobjednika u svojim godištima, dok su dječaci slunjskog Drenka su srebrni i RK Š.R. Karlovca treći.

Druga nedjelja međunarodnog 21. Otvorenog prvenstva Karlovca u mini i super mini rukometu za djevojčice i dječake (2012. do 2015. godišta) okupio je 108 ekipa iz Hrvatske i BiH zbog čega se igralo u tri sportske dvorane – na Rakovcu, na Dubovcu i u Grabriku. Natjecalo se 40 ekipa djevojčica (2013. godišta) i 20 ekipa djevojčica (2014. godišta) te 40 ekipa dječaka (2013. godišta) i 8 ekipa dječaka (2015. godišta).

Kod djevojčica (2014. godišta) pobijedila je ekipa 1234 Virovitica, druga je Crikvenica a treći Udarnik iz Velike Gorice. Petra Smetiško (1234 Virovitica) je najbolja igračica i strijelac turnir, a Aurora Vučkar (Crikvenica) najbolja vratarka. Jana Prevolnik (Udarnik), Vita Vukić (Crikvenica), Edita Klemen (Crikvenica), Ema Horvat (1234 Virovitica) i Dora Valentaković (1234 Virovitica) izabrane su u najbolju petorku.

U konkurenciji dječaka (2015. godišta) prvo mjesto osvojila je momčad Crikvenice, drugo slunjski Drenak a treće Vodice. Najboljim igračem proglašen je Jakov Jelić (Drenak), vratarom Niko Trupković (Crikvenica), dok je najuspješniji strijelac bio Marko Zubčić (Crikvenica). U petorku turnira izabrani su Robert Krizmanić (Drenak), Bruno Burić (Drenak), Vigo Budak (Crikvenica), Ana Radišić (Vodice) i Moreno Pastulić (Š.R. Karlovac).

Kod djevojčica (2012. godišta) prvak je ekipa riječkih Pećina, drugo mjesto zauzela je zagrebačka Lokomotiva a treće Podravka iz Koprivnice. Najboljom igračicom proglašena je Iva Kljaić (Podravka), vratarkom Ema Savić (Pećine), a najuspješniji strijelac je Franka Šandrk (Pećine). U najbolju petorku izabrane su Iria Čeko (Pećine), Sanja Stiperski (Lokomotiva), Laura Medved (Lokomotiva), Lucija Šomoci (Podravka) i Petra Mihaljević (Ogulin).

Kod dječaka (2013. godišta) pobjednik je karlovački Sedmerac koji su se drugu godinu zaredom okitili naslovom prvaka. Mali rukometaši bivšeg igrača Karlovca Kristijana Ljubanovića ovime je iznenadila domaćina i organizatora RK Š.R. Karlovac. Drugo mjesto pripalo je za Vučiće iz Zagreba a treća je momčad RK Š. R. Karlovac. U najbolju petorku izabrani su Luka Mrgan i Ivor Palajsa (Sedmerac), Ivano Vranić (Š.R. Karlovac), Andrej Bespaljko (Vučići) i Slavo Španja (Vodice). Za najboljeg golmana proglašen je Karlo Štefanac, a igrača Luka Ljubanović (oba iz Sedmerca). Najbolji strijelac je Tin Šekutor (Vučići).

Organizator je RK Škola rukometa Karlovac, generalni pokrovitelj Karlovačka banka, a veliki sponzor tvrtka Kraš. Počasni pokrovitelji natjecanja bili su ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, karlovačka županica Martina Furdek Hajdin i gradonačelnik Karlovca Damir Mandić. Prvenstvo je otvorio izbornik Hrvatske rukometne reprezentacije Goran Pekrovac, a nazočnim malim rukometašima obratili su se predsjednik Zajednice športova Karlovačke županije Želimir Feitl i predsjednik Organizacijskog odbora Miloš Đanković.


U dvije nedjelje nastupila je sveukupno 191 ekipa malih rukometaša/ca. Kako je kotizacija za natjecanje iznosila 100 eura po ekipi organizator RK Š.R. Karlovac je od turnira uprihodila 19.100 eura (143.908,95 kn) od kotizacija. Ovome treba pridodati i sponzorstva u iznosu od 13.281,21 eur (100.067,28 kn) te bi ukupni prihodi turnira bili bi 32.381, 21 eur (243.976,23 kn). U prihodima se navode još i donacije u proizvodima od 6.640,11 (50.029,91 kn). Ukupni rashodi iznose 38.718,46 eura ili 291.550,00 kuna.


Foto: G. Tomičić/RM