GIMNASTIKA OSTALI SPORTOVI

REGIJA ZAPAD: Gimnastičarke i gimnastičari GK Sokol Karlovac osvojili su 19 pojedinačnih i 9 ekipnih odličja

Proteklog vikenda u Karlovcu je održano je 1. kvalifikacijsko kolo regije Zapad za prvenstvo Hrvatske u obaveznom i slobodnom programu. Nastupilo je 17 gimnastičara i 79 gimnastičarki iz 7 klubova regije Zapad (GK Rijeka, GK Vita, GK Viškovo, GK Umag, GK Petrinja, GK Karlovac i GK Sokol Karlovac).

U Obaveznom programu muške sportske gimnastike u kategoriji kadeta 1. mjesto pripalo je Mateju Štanjeru, a drugo Filipu Blaškoviću. U kategoriji mlađih juniora prvi je bio Andrija Crkvenac, drugi Kruno Polak, a treći Dino Penić. U Kategoriji juniora prvo mjesto pripalo je Filipu Krznaru, drugo Leonu Dejanoviću, a treće Viti Radakoviću. U kategoriji mlađih juniora Slobodnog programa, Filip Štedul osvojio 2. mjesto, a Patrik Rajković bio je četvrti.

U ženskoj sportskoj gimnastici u Univerzalnom programu, kategorija U2, najbolja karlovčanka bila je Lucija Lukežić Štedul osvojivši 2. mjesto, a ekipa karlovačkog Sokola (Lucija Lukežić Štedul, Nadja Kranjc, Ilona Rajković i Jana Busić) osvojila je prvo mjesto. Sestre Đurić, Nera i Lara, osvojile su zlatne medalje u kategoriji mlađih juniorki i juniorki Slobodnom programa. U kategoriji mlađih seniorki prvo mjesto pripalo je Ani Magdaleni Fabijanić, a drugo mjesto Jani Gabi Kasunić.

U Obaveznom programu, u kategoriji djevojčica, Marija Krčel, osvojila je srebrnu medalju, dok je ekipa (Marija Krčel, Eva Bedeniković, Lucija Jadrić, Ana Novosel, Lana Dujmović) zauzela 1. mjesto. Djevojčicama je to bilo i prvo natjecanje u službenim natjecanjima Hrvatskog gimnastičkog saveza. U kategoriji kadetkinja, ekipa GK Sokol Karlovac u sastavu Ema Starešinčić, Ena Bukovšek, Zita Duk i Ana Čečura, osvojila je 2. mjesto. Zlato je pripalo gimnastičarkama GK Rijeka. Kod mlađih juniorki također srebro za Karlovac, a ekipu su činile Lucija Rožman, Franka Maglić, Veronika Borković, Lili Češković i Tea Matijević. U kategoriji juniorki prva tri mjesta osvojile su predstavnice karlovačkog Sokola. Zlato je osvojila Dora Martišković, srebro Nina Miljenović, a broncu Leonarda Šlat. Djevojke su u ekipnom plasmanu osvojile 1. mjesto. Prvo mjesto pripalo je i mlađim seniorkama u sastavu Mona Šarinić, Matea Šegavić, Matea Novković, Ana Ribičić i Kalista Kranjčec. Mona Šarinić u pojedinačnom plasmanu osvojila je brončanu medalju.

Kada se sve skupa izbroji, gimnastičarke i gimnastičari Gimnastičkog kluba Sokol Karlovac osvojili su 19 pojedinačnih i 9 ekipnih odličja. Sljedeće kvalifikacijsko kolo održat će se u Rijeci 13. svibnja, a domaćin će biti Gimnastički klub Rijeka.

Izvor: GK Sokol Karlovac