OSTALI SPORTOVI VESLANJE

Sjajan uspjeh četiri mlade posade Korane u A finalima ovogodišnjeg Hrvatskog veslačkog prvenstva za seniore i veterane

Hrvatski veslački savez (HVS) u suradnji s Veslačkim savezom Zagreba (VSZ) organizirao je u subotu 22. travnja (eliminacije za seniore) i u nedjelju 23. travnja (finala B i A za seniore i finala A za veterane) 33. (80.) Hrvatsko veslačko prvenstvo za seniore i veterane – za seniore je ekipno, a za veterane pojedinačno. Veslači i veslačice (seniori) natjecali su se na regatnoj stazi Jarun dužine 2000 metara, a veslači i veslačice (veterani) na stazi dužine 1000 metara.

Natjecatelji Veslačkog kluba Korana nastupili su s četiri posade i svi su prvog dana prošli eliminacije pa su drugi dan nastupili u A finalima.

Dvije Koranine posade dvojca na pariće nastupili su u A finalu utrke (6 posada) u kojoj je očekivano pobijedio olimpijski i svjetski dvojac Mladosti, braća Martin i Valent Sinković. KAveKAŠi Luka Hajdin i Josip Jakšić zauzeli su četvrto (7:05.52), a Jan Latković i Šime Ravnjak peto mjesto (7:23.88). Sveukupno je nastupilo 12 posada. U A finalu utrke skifova za lake seniore natjecalo se šest posada, Mauro Bauer iz Korane je zauzeo šesto mjesto (8:13.09). Sveukupno je veslalo 13 posada. Ema Hodak je veslala u skifu za seniorke gdje je sveukupno veslalo 10 posada. Od sedam posada koliko ih je nastupilo u A finalu kroz ciljnu traku je prošla četvrta (8:43.27).

Za komentar smo zapitali trenera Zlatka Minju Katušina:

  • Ako ovogodišnji nastup naših veslača usporedimo s prošlogodišnjim onda možemo biti zadovoljni. Prošle godine imali smo jednu posadu u A finalu, ove godine čak četiri. Prošle godine smo imali jedno četvrto, ove godine dva četvrta, te peto i šesto u A finalu. Nadali smo se barem jednoj medalji, od Maura Bauera koji je veslao pod temperaturom. Osvojili smo i bodove a konačan plasman klubova u Hrvatskoj znat ćemo nakon juniorskog i kadetskog državnog prvenstva koje će se održati u srpnju mjesecu. Osim toga, svi naši veslači koji su sada veslali su juniori, dvije kategorije su mlađi od konkurencije. Bio im je ovo prvi nastup u seniorskoj konkurenciji. Mogli smo i ne nastupiti a onda ne bismo osvojili bodove. I da zaključim, mislim da je dobro što smo nastupili jer je ovo iskustvo više za naše veslače. – kaže trener veslača Korane.

NIKOLA KATUŠIN PREUZEO PRIZNANJE ZA DUGOGODIŠNJI DOPRINOS U RADU KLUBA

Kako Nikola Pimpa Katušin nije bio na ovogodišnjoj redovnoj skupštini VK Korana predsjednik kluba Bruno Rogić je danas našem dugogodišnjem vjernom članu, Karlovčaninu s ljubljanskom adresom Nikoli Katušinu, uručio plaketu za dugogodišnji doprinos u radu kluba kojom ga nagrađuje uprava Veslačkog kluba Korana

Podsjetimo da su na skupštini održanoj krajem ožujka ove godine nagrađeni: najuspješniji natjecatelji u prošloj godini, Ema Hodak i Mauro Bauer te dugogodišnji sportski djelatnici Darko Križanić, Nikola Katušin i Vladimir Hribar. Uprava Korane prigodnim se plaketama zahvalila i prošlogodišnjim sponzorima/donatorima tvrtkama koje su pomogle rad kluba: Kraš Zagreb, Vodoprivreda Karlovac, Hrvatske vode, Zelenilo Karlovac i Čistoća Karlovac.