RUKOMET

PAKET24 PREMIJER LIGA (Liga A): Zagreb bez problema u Karlovcu, Karlovčani odigrali bolje nego u prethodnim susretima

Rukometaši Zagreba očekivano su slavili u Karlovcu. Već u 9. minuti vodili su s 1:8 i uglavnom su imali sigurnih 10 razlike. Domaćin je do kraja prvog dijela uspio postići 14 golova pa se na predah otišlo s 14:24. Konačni rezultat bio je 25:40 što je najuvjerljivija pobjeda branitelja naslova ove sezone.

Trener Zagreba Nenad Šoštarić je u drugom dijelu poštedio napora svoje najiskusnije igrače, zaigrali su mlađi igrači, pa u nastavku nisu „vozili u petoj brzini“ tako da je susret završen s podnošljivih 15 razlike za aktualnog prvaka Hrvatske.

  • Odigrali smo korektnu utakmicu s obzirom da protiv Zagreba nismo imali šanse i teško je od njih se braniti. Inferiorni smo bili u fizičkoj snazi u odnosu na njih i gubili smo jako puno duela. Kad smo se opustili bilo je bolje. Petnaest razlike je stoga za moju momčad podnošljiv rezultat. Mogu samo reći da smo zadovoljni – kazala je Tatjana Rašić, trenerica HRK Karlovca.

Kod Karlovca najefikasniji je bio Dominik Smojver s 5 pogodaka iz 9 pokušaja, a mladi Ivano Grčić je postigao 4 pogodaka iz 4 pokušaja, a kod Zagreba je Filip Glavaš postigao 6 golova iz 7 pokušaja, Edin Klis 6 golova iz 9 pokušaja, Luka Lovre Klarica i Davor Ćavar su imali svaki po 5 golova iz 6 pokušaja.

Ovime je završio prvi krug natjecanja po skupinama. HRK Karlovac će u drugi krug s posljednjeg 8. mjesta ljestvice skupine A s 3 boda. U sljedećem kolu u Karlovcu igraju s drugoplasiranom ekipom Sesveta.


KARLOVAC 25 (14)
ZAGREB 40 (24)

KARLOVAC – ŠSD gledatelja 300. SUCI: Feletar (Bjelovar) i Rendulić (Kutina). DELEGAT: Modesto (Kanfanar).
KARLOVAC: Kajba (3+0), Grčić 4, Benić 1, Capan, Janjanin, Crnković 3 (1), Domagoj Smojver 1, Loparac (4+0), Šalković 1, Hrvojević 4, Mrljak, Kojčin 1, Čulo 4, Stipetić 1, Domjančić i Dominik Smojver 5. TRENERICA: Tatjana Rašić.
ZAGREB: Kos 2, Čavar 5, Walczak 3 (1), Faljić 2 (1), Klarica 5, Gojun, Grbavac (7+0), Klis 6, Kraljević 4, Sirotić 1, Mandić, Dibirov, Kavčić 2, Glavaš 6, Morales 2, Suholežnik 2. TRENER: Nenad Šoštarić.
IGRAČ UTAKMICE: Filip Glavaš (Zagreb). SEDMERCI: Karlovac 4/4 , Zagreb 2/1. ISKLJUČENJA: Karlovac 2 minute (Kojčin 2), Zagreb 4 minute (Walczak 2, Faljić 2).


Foto: Silvijo Selman