RUKOMET

Karlovački rukometaši i rukometašice nestrpljivo očekuju početak priprema, a s neizvjesnošću početak natjecanja

Globalna kriza uzrokovana virusom Covid 19 je u središtu svih zbivanja pa tako i rukomet. Predsjednik HRS-a Tomislav Grahovac na nedavno održanoj konferenciji za novinare je rekao:

– Mi sa svoje strane poduzimamo sve što je god moguće i ponašamo se kao da će rukometna sezona početi onako kako smo planirali. Odnosno, predviđeni termin je 26. i 27. rujna za Paket 24 Premijer ligu i 1. HRL za žene. Nakon toga, u listopadu bi trebale početi sve ostale lige, a vidjet ćemo, hoćemo li s obzirom na Covid, uspjeti ostvariti taj plan. Nadam se da će nam Covid dozvoliti da se možemo natjecati.

Kako iz kancelarije krovne sportske asocijacije u državi (Hrvatskog rukometnog saveza) još nema točne pa tako ni konačne odluke o tome kad će započeti prvenstvena natjecanja, ne samo u 1. Hrvatskoj rukometnoj ligi južne skupine gdje se natječu igrači trenerice Tatjane Rašić već i u 2. HRL Središte gdje igraju igračice trenera Dražena Keče, rukometaši i rukometašice tako s nestrpljenjem iščekuju početak priprema, a s neizvjesnošću početak prvenstva.

RUKOMETAŠI SE OKUPLJAJU 10. RUJNA …

– Okupljanje prve momčadi sazvala sam za 10. kolovoza u 19.00 sati u Školskoj sportskoj dvorani s obzirom da imamo neslužbenu informaciju od HRS-a da nam prvenstvo započinje 3/4. listopada – kaže trenerica rukometaša Tatjana Rašić i dodaje:

– Obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju nismo zaprimili još nikakvu službenu potvrdu od strane nadležnih institucija kako i pod kojim uvjetima ćemo pripremne utakmice moći odigravati pa mi je teško sada definirati točne datume.

Planiraju odigrati minimalno 6-7 pripremnih utakmica. Veći dio priprema rukometaši HRK Karlovac odradit će u Karlovcu na već poznatim lokacijama – dvorani na Rakovcu, atletskom stadionu i sportskoj dvorani FIK na Borlinu.

– Imamo veliku želju da jedan mini ciklus od 4-5 dana priprema odradimo izvan grada, ali kako to još nismo uspjeli sto posto potvrditi zasad ne bih previše o tome govorila. Želja za tim postoji i nadam se da ćemo uspjeti to osigurati – kaže Rašić.

Što se tiče se igračkog kadra za sljedeću sezonu trenerica Rašić tvrdi kako zasada niti jedan igrač nije napustio klub, a ni pristupio klubu.

– Trenutno je nemoguće izvoditi prijelaze igrača iz kluba u klub s obzirom da sustav HRS-a preko kojeg se to radi trenutno nije u funkciji. Očekujemo da su nam svi igrači od prošle sezone na raspolaganju, a o eventualnim dolascima znati ćemo nešto više nakon 5. kolovoza za kada je zakazan sastanak Upravnog odbora koji će na press konferenciji izaći sa svim bitnim informacijama vezanim za narednu sezonu.

Zar postoji Uprava kluba?, zapitali smo Tanju Rašić na što nismo dobili odgovor već kaže:

– Prvenstveno nam je želja konačno krenuti u normalni trenažni proces i nadamo se da ćemo biti bolji i uspješniji nego prijašnje sezone.

… RUKOMETAŠICE 17. KOLOVOZA

Ništa drugačija situacija nije u Rukometnom klubu Škola rukometa Karlovac gdje unatoč ograničenja uzrokovanih epidemiološkom situacijom i još uvijek ne donošenja službene odluke od strane HRS-a o početku natjecanja, s pripremama planiraju započeti 17. kolovoza.

– Za sada nam je u planu kompletne pripreme održati u Karlovcu. Početi ćemo s podizanjem fizičke spreme, iako cure preko ljeta kontinuirano rade samostalno. U drugom dijelu u planu je tehničko-taktička priprema. Jedina nepoznanica u završnoj fazi jesu pripremne utakmice jer još uvijek ne znamo pod kojim uvjetima će se one moći odigravati – kaže Dražen Keča, trener karlovačkih rukometašica.

Što se tiče igračkog kadra ekipa ostaje ista kao i u prošloj sezoni:
Na golu: Patricija Keča , Iva Pavletić i Petra Britvec
Krila: Petra Bačić, Nensi Peretić, Ema Čović, Petra Medved i Josipa Lapić
Vanjski: Kristina Vuković, Ena Španić, Ivana Kučinić, Doris Devčić, Martina Krizmanić, Iva Jurišić i Sara Novković.
Kružni: Lucija Stepić, Lora Korač, Doroteja Kružić, Matea Šmuc i Antonia Dolinar
Stožer: Dražen Keča (trener), Tomislav Lang (tehniko), Ksenija Stepić (logistika)