NOGOMET

Dejan Lovren pristupio Zenitu iz St. Petersburga: Karijera koja traje, novi veliki izazov …

Karlovčanin Dejan Lovren (31), kum i prijatelj s Matijom Mišićem sinom pokojnog rukometaša Dubovca i jedno kratko vrijeme predsjednika Nogometnog kluba Karlovac „Minga“ Mišića, otišao je iz Liverpoola za koji je nastupio 185 puta.

U ponedjeljak je potpisao trogodišnji ugovor s ruskim prvakom Zenitom iz St. Peterburga u koji dolazi nakon šest godina provedenih u Liverpoolu s kojim je osvojio naslov europskog prvaka 2019. te naslov prvaka Engleske i od čijeg se dresa oprostio emotivnom porukom na Instagramu.

S klubom s Anfielda imao je ugovor do ljeta 2021., ali ga nije odradio do kraja. Rusi su kontaktirali čelnike engleskog prvaka i Hrvat se zaputio u Zenit čijim čelnicima je potreban dobar defanzivan igrač. Procjenjuje se da je transfer u Zenit vrijedan oko 12 milijuna eura, a hrvatski reprezentativac se obvezao na trogodišnju vjernost ruskom prvaku.

Lovren je tako pristupio klubu u kojem će u najboljoj mogućoj formi dočekati odgođeni Euro 2020 koji će se igrati u ljeto 2021. godine.

Podsjetimo da je u Liverpool došao još 2014. godine iz Southamptona. Zenit će biti šesta postaja u iznimnoj karijeri Vatrenog. Šesti profesionalni klub nakon Dinama, Intera, Lyona, Southamptona i Liverpoola. Karijera koja traje, novi veliki izazov …

Igračku karijeru započeo je u Karlovcu, nastavio u Dinamu, afirmirao se u Liverpoolu. Vraća se „Rusiji s ljubavlju“ gdje je tijekom Svjetskog prvenstva 2018. s Hrvatskom otišao do finala i najvećeg uspjeha u povijesti vatrenih nogometaša.

Foto: Facebook