RUKOMET

IHF SP 2022: Vijesti iz hrvatske reprezentacije

Korona virus nažalost nije zaobišao ni Svjetsko prvenstvo juniorki u Sloveniji. Svjetska rukometna federacija noćas je objavila da se zbog pojave COVID-a 19, reprezentacija Austrije povlači s natjecanja. Nažalost, korone ima i u redovima hrvatske juniorske reprezentacije, ali ona za sada ne ugrožava naš preostali nastup na prvenstvu.

Naime, nakon dva antigen testiranja, otkriveno je da su četiri člana Stručnog stožera i jedna igračica pozitivni, a to znači da je za njih prvenstvo završeno. Svi oni imaju blage simptome, ali su shodno proceduri koju propisuje IHF i zemlja domaćin, stavljeni u izolaciju.

Budući da Hrvatska u svom stožeru ima tehnika reprezentacije Deana Vučića koji ima PRO licencu, on će voditi reprezentaciju u dva preostala susreta Svjetskog prvenstva.

Podsjećamo, hrvatsku reprezentaciju 30. lipnja u 16:00 sati najprije čeka susret protiv Crne Gore u borbi za poredak od 9. – 12. mjesta. Dan kasnije, ovisno o rezultatu igrat će protiv pobjednika/poraženog iz susreta Japan – Češka.

Izvor: HRS Foto: Anze Malovrh / kolektiffimages