MIX VIJESTI IZ HOO

MEDITERANSKE IGRE: Boćarica Ria Vojković osvojila srebrnu medalju u brzinskom izbijanju, ukupno 9. hrvatsko odličje

ORAN – S dvije zlatne, tri srebrne i četiri brončane medalje (ukupno devet), Hrvatska je trenutačno na razini svog ukupnog mediteranskog prosjeka – na 9. mjestu ljestvice medalja.

U nastavku berbe odličja hrvatskih sportaša i sportašica na Mediteranskim igrama u Oranu na postolje su se vratili boćari, točnije boćarica – Ria Vojković. Nakon jučerašnje bronce Marina Milićevića u preciznom izbijanju, Vojković je osvojila srebrnu medalju u disciplini brzinsko izbijanje, potvrdivši da je četvrti natjecateljski dan na MI-ju hrvatskim predstavnicima bio najpogodniji za skupljanje srebrnih kolajni kojih je do danas i nedostajalo u kolekciji…

U polufinalu Ria Vojković je svladala Talijanku Serenu Traversu (36-32), a odlično se držala i u finalnom dvoboju. No, Turkinja Inci Ece Ozturk ukupno je bila preciznija te se bodovnim omjerom 35-28 domogla mediteranskog zlata. U borbi za odličje imali smo još jednu predstavnicu. Carrolina Bajrić ostala je nadomak brončane medalje u preciznom izbijanju. Slovenka Tadeja Petrič slavila je s 24-18.

S dvije zlatne, tri srebrne i četiri brončane medalje (ukupno devet), Hrvatska je trenutačno na razini svog ukupnog mediteranskog prosjeka – na 9. mjestu ljestvice medalja.

JUDAŠICA ANA VIKTORIJA PULJIZ OSVOJILA SREBRNU MEDALJU, ROBERT KLAČAR OSTAO NADOMAK BRONCE

Osmu kolajnu Hrvatskoj na Mediteranskim igrama u Oranu donijela je judašica Ana Viktorija Puljiz. Odličje srebrnog sjaja 20-godišnja Solinjanka zaslužila je u kategoriji do 52 kg, u kojoj je na mediteranskom turniru nastupila i sjajna kosovska judašica Distria Krasniqi, vlasnica olimpijskog zlata iz Tokija u kategoriji do 48 kg. U finalnom dvoboju Kosovarka je slavila “ipponom” nakon dvije minute borbe. U prva dva nastupa u Oranu Puljiz je svladala Alžirku Faizu Aissahine te Marokanku Soumiyu Iraoui. U finalu je imala peh da joj se nasuprot našla aktualna olimpijska pobjednica, koja je našu reprezentativku svladala i početkom ove godine na finalu Grand Prixa u Portugalu.

Priliku za osvajanje medalje imao je u borbi za broncu i Robert Klačar (kategorija do 66 kg). Nakon što je u prvom kolu svladao Portugalca Bernarda Fernandesa, u četvrtfinalu je izgubio od Marokanca Abderrahmanea Boushite, pa je natjecanje nastavio u repasažu. Za povratak u borbu za odličje svladao je Cipranina Georgiosa Balarjiashvilija, ali u spomenutoj borbi za broncu nije se uspio domoći pobjedničkog postolja. Srbijanskom predstavniku Strahinji Bunčiću za broncu je bio dovoljan “wazari” na polovici borbe. Robert Klačar završio je nastup u Oranu na petom mjestu.

ZLATO I SREBRO GIMNASTIČARA MATEA ŽUGECA I JAKOVA VLAHEKA NA KONJU S HVATALJKAMA

Četvrtog natjecateljskog dana na Mediteranskim igrama u Oranu gimnastičari su obogatili hrvatsku trofejnu kolekciju s još dvije medalje – Mateo Žugec i Jakov Vlahek osvojili su zlato i srebro u vježbi na konju s hvataljkama i potvrdili naše velike perspektive u ovoj disciplini.

Medaljaška očekivanja bila su nam ponajprije usmjerena na Tina Srbića i Anu Đerek, a dok su naše olimpijske uzdanice doživjele nepravdu i razočaranje, iz drugog plana su nas oduševile mlade snage – 20-godišnji Žugec postao je prvak Mediterana s finalnom ocjenom 14.250, dok je 24-godišnji Vlahek stigao do srebra s ocjenom 14.150. Bronca je pripala Turčinu Ferhatu Aricanu s okruglih 14.000. Podsjetimo, Žugec i Vlahek plasirali su se u finale konja s hvataljkama s prvog i četvrtog mjesta, dok je aktualni olimpijski doprvak, Tin Srbić, u vrlo kontroverznom sudačkom raspletu kvalifikacija preče, bio deveti, odnosno – prva pričuva za finale.

Ana Đerek i Tijana Korent nisu uspjele osvojiti odličja. Korent je u finalu preskoka zauzela peto mjesto, dok je Đerek u svoja dva finala – na gredi i tlu – bila šesta. Korent je do petog mjesta u preskoku stigla s ocjenom 12.900, samo 0.3 boda slabijom od brončane Talijanke Andreoli i četvrtoplasirane Slovenke Kysselef. Zlato je s 13.875 osvojila Talijanka D’Amato, a srebro Francuskinja Osyssek-Reimer. Đerek je bliže odličju bila na tlu s ocjenom 12.850, što je bilo za samo 0.2 boda slabije od brončane Osyssek-Reimer. I na tlu je najbolja bila D’Amato s 13.500, ispred sunarodnjakinje Maggio s 13.300. Na gredi je Đerek za svoju izvedbu dobila ocjenu 12.600, što je bilo 0.5 bodova slabije od brončane Francuskinje Carolann Heduit, dok su zlato i srebro opet osvojile Talijanke – zlatna je bila Maggio s 13.550, a srebrna D’Amato s 13.250.


Hrvatski olimpijski odbor (HOO) čestita judašici Ani Viktoriji Puljiz na osvojenoj srebrnoj medalji, Mateu Žugecu na osvojenom zlatu i Jakovu Vlaheku na osvojenom srebru u disciplini konj s hvataljkama na Mediteranskim igrama u Oranu!


HOO/Vinko Knežević Foto: S. Kadić/HOO