NOGOMET

POTVRDIO HNS: Prva HNL mijenja ime, evo kako će se od nove sezone zvati

Najviši rang domaćeg nogometa od nove sezone zvat će se SuperSport Hrvatska nogometna liga, odnosno, skraćeno SuperSport HNL, javlja službena stranica Hrvatskog nogometnog saveza.

Nakon potpisivanja ugovora o marketinškim pravima i pravima na klađenje za utakmice u vlasništvu Hrvatskog nogometnog saveza u svibnju, SuperSport je preuzeo naslovno sponzorstvo Hrvatske nogometne lige za sezonu 2022./23. koja počinje 15. srpnja.

Predstavljen je i novi vizualni identitet i logotip lige, a čelnici SuperSporta i HNS-a nisu skrivali svoje zadovoljstvo postignutom suradnjom.

  • Izuzetna nam je čast biti naslovnim sponzorom SuperSport Hrvatske nogometne lige. Prethodna sezona hrvatskog nogometa nikad nije bila zanimljivija, a vjerujem da će SuperSport HNL nadmašiti sva očekivanja – izjavio je član Uprave SuperSporta Goran Đurić.
  • SuperSportu kao tržišnom lideru cilj je i dalje ulagati razvoj hrvatskog nogometa koji iz sezone u sezonu pokazuje svoju snagu i napredak. Čvrsto sam uvjeren da će nova sezona svih domaćih nogometnih natjecanja biti najbolja do sada, a posebice SuperSport HNL – dodao je član Uprave SuperSporta Radim Haluza.
  • Slobodno možemo reći da ovog ljeta ulazimo u novu eru hrvatskog klupskog nogometa. Potpisali smo rekordan ugovor za TV i marketinška prava, vratili smo natjecanju popularan naziv Hrvatska nogometna liga, utakmice će se prikazivati na novoj HT-ovoj platformi, a dio utakmica i na HRT-u. Sada imamo i puni naziv lige te novi vizualni identitet zahvaljujući SuperSportu te sam siguran da svi dijelimo napeto iščekivanje početka nove sezone SuperSport HNL-a i da ćemo, uz komercijalno-marketinški razvoj, biti svjedoci i nastavka dizanja kvalitete našeg ligaškog nogometa – izjavio je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

Izvor: SN Foto:arhiva HNS