KOŠARKA

SLOVENIJA – HRVATSKA: Spektakl u Ljubljani, čeka nas dvoboj Dončića i Bogdanovića

Hrvatska košarkaška reprezentacija večeras od 20:15 igra protiv Slovenije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2023. u Ljubljani.

Dvorana Stožice rasprodana je do posljednjeg mjesta, a na parketu ćemo gledati veliki dvoboj između Luke Dončića i Bojana Bogdanovića.


SLOVENIJA – HRVATSKA 20:15

  • Ako Slovenci i Finci večeras upišu pobjedu, to znači da Hrvatska u posljednjem kolu mora svladati Finsku na domaćem terenu. Dakako, i Šveđani moraju izgubiti od Slovenaca.
  • Za prolaz u sljedeći krug kvalifikacija Hrvatska mora upisati barem jednu pobjedu u preostala dva kola. Bilo bi idealno da večeras pobijedi Sloveniju s tri ili više poena razlike, a Finska pobijedi Švedsku. U tom slučaju bi naši košarkaši već danas osigurali prolaz u drugi krug.
  • Nakon četiri odigrana kola hrvatska košarkaška reprezentacija je na začelju skupine C s pet bodova. Vodeća Finska ima sedam bodova, a Slovenija i Švedska po šest bodova. Premda u sljedeći krug kvalifikacija idu tri reprezentacije, Hrvatska se nalazi u neugodnoj situaciji. Finska ima omjer 3-1, Slovenija i Švedska 2-2, a Hrvatska 1-3.

Foto: GOL.hr