NOGOMET

IZVRŠNI ODBOR HNS-a: Bivši trener Karlovca Sreten Ćuk imenovan za novog izbornika U-15 reprezentacije

U Zagrebu je održana deveta sjednica Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza, na kojoj je donesen niz odluka vezanih za novu natjecateljsku godinu 2022./23.

Izvršni odbor usvojio je Odluku o sustavu stalnih natjecanja. Među važnijim izmjenama vrijedi izdvojiti da će od sezone 2024./25., Prva nogometna liga brojiti 10 umjesto sadašnjih 12 klubova. Druga nogometna liga brojat će 16 klubova. Također, od te sezone će devetoplasirani klub HNL-a igrati kvalifikacije s drugoplasiranim klubom iz Prve NL.

U malom nogometu, od sezone 2023./24. prvi stupanj natjecanja zvat će se Elite malonogometna liga. Drugi stupanj natjecanja bit će jedinstvena Prva hrvatska malonogometna liga s 10 klubova.

Doneseni su Pravilnik o dozvolama za rad nogometnih trenera, sportskih direktora i voditelja škola nogometa, Pravilnik o zaštiti i sigurnosti te Odluka o kriterijima za imenovanje delegata.

Donesene su potrebne odluke za održavanje natjecanja u sezoni 2022./23. Tako su usvojene Propozicije natjecanja HNL, Hrvatskog nogometnog kupa, Prve NL i Druge NL te Superkupa, kao i ostale odluke vezane uz natjecanja (lista sudaca i delegata, kontrolora suđenja, imenovano vodstvo natjecanja).

Izvršni odbor je zahvalio dosadašnjim izbornicima U-17 i U-15 reprezentacija Tomislavu Rukavini i Sergeju Milivojeviću te za nove izbornike imenovao Harija Vukasa (U-17) i Sretena Ćuka (U-15).

Izvor: HNS www.hns-cff.hr Foto: R. Fajt/Kaportal


NK KARLOVAC 1919 OD SLJEDEĆE SEZONE ČETVRTOLIGAŠ

Novinar Radio Mrežnice www.radio-mreznica.hr saznaje iz pouzdanih izvora kako se uopće nije razgovaralo o ‘klubovima od posebnog interesa za hrvatski nogomet’ te će 2. NL u sljedećoj sezoni brojati 16 klubova, kako je bilo i predviđeno, a nogometaši Karlovca 1919 će igrati 3. NL, što će biti četvrtoligaški rang. Nakon što im je odbijena žalba na izdavanje licence zagrebačkom Trnju, jedina ‘slamka’ za koju se ‘plavo-bijeli’ još mogu koliko-toliko držati jest da naknadno dođe do odustajanja klubova od nastupa u nekom od viših rangova. U tom slučaju bi HNS morao donijeti odluku koji klub/klubovi bi popunili upražnjeno mjesto/mjesta. No ta ‘slamka’ je vrlo tanka.