RUKOMET

Domagoj Duvnjak ekskluzivno za RTL: ‘Da je bilo kakve šanse otišao bih dečkima pomoći’

Duvnjak se napokon javio i komentirao njegovu ozljedu leđa, kao i zarazom koronavirusom koji su ga udaljili od Europskog prvenstva. Najbolji hrvatski rukometaš Domagoj Duvnjak javio se ekskluzivno za RTL-ovu emisiju “Ej Dragi, Drago je” i otkrio zašto ga nema na Europskom prvenstvu u Mađarskoj i Slovačkoj.

  • Jučer sam napravio prvi trening, već 25 dana nisam potrčao deset metara. Svi koji me znaju, znaju da je bilo kakve šanse da bih otišao dečkima pomoći – rekao je Duvnjak.
  • Jednostavno, moja leđa nisu izdržala. Sad sam u nekakvom trenažnom procesu i pod terapijama i nadam se da će ta leđa biti dobro.

Kapetan Hrvatske komentirao je razočaravajući poraz Hrvatske protiv Crne Gore. Prema Duvnjaku, najviše je falila energija i borbenost u reprezentaciji.

  • Nije se dogodila ona energija koja je bila u Szegedu protiv Francuske i Srbije i protiv Ukrajine. Jedan banalan primjer, napravimo u prvih pet minuta dvije, tri blokade, nitko s klupe se nije dignuo – komentira Duvnjak
  • Uvukla se nekakva nervoza što je logično jer nervoza se uvukla zato što je većina njih prvi put stala u obranu. Dogodilo se to što se dogodilo, Crna Gora je definitivno namirisala krv.

Zbog nezgodne situacije s koronavirusom naša reprezentacija vidjela je silne promjene u sastavu. Iz momčadi su ispadali u upadali igrači, a vidjeli smo i povratnike Jakova Gojuna i Mirka Alilovića.

  • Svima koji su došli naknadno mislim da treba čestitati. To što oni prolaze mislim da možemo jako teško razumjeti na kauču – kaže Duvnjak.

Duvnjak se trenutno nalazi u Kielu gdje se oporavlja od ozljede leđa. Naime, Duvnjakov plan uoči prvenstva bio je vidjeti situaciju s leđima i zaigrati ako za to postoji šansa. Nažalost, Hrvatska će ovo prvenstvo odigrati bez našeg kapetana.

Izvor: RTL/Luka Tunjić Foto: HRS/Jozo Čabraja