OSTALI SPORTOVI VESLANJE

U subotu na Kupi 67. Karlovačka regata, veslaju najbolji mladi veslači iz klubova kontinentalne Hrvatske

Ovogodišnja Koranina 67. Karlovačka regata koja se trebala, kao i zadnjih godina, održati početkom srpnja u sklopu obilježavanja rođendana garda Karlovca, zbog pandemije koronavirusa bila je odgođena.

Kako se skoro 70-godišnja tradicija ne bi prekinula Veslački klub Korana poziva građane da u subotu, 3. listopada 2020. godine u 10 sati dođu kod Veslačkog doma na obali Kupe na Dubovcu gdje će biti održana u srpnju odgođena 67. Karlovačka regata.

– Naša tradicionalna veslačka regata izrasla je u respektabilan sportski događaj koji je uvršten u jednu od karlovačkih sportskih prepoznatljivost, a s obzirom na dugogodišnju tradiciju regata okuplja velik broj mladih i talentiranih veslačica i veslača iz zagrebačkih klubova Trešnjevke i Croatie te ogulinskih Sabljaka. Do početka regate moguće je još prijava. Pozivamo građane da nam se pridruže u subotnje prije podne i zajedno s nama u nešto više od sat vremena uživaju u reviji veslanja – kaže Bruno Rogić, predsjednika VK Korana.

– Kako se regata održava u vrijeme pandemije COVID-19 biti će primijenjene mjere kojima se štite sudionici takmičenja i gledatelji stoga molimo sve koji dođu da ponesu zaštitnu masku i slijede upute u prostoru održavanja regate – dodaje.

U programu ovogodišnje regate biti će održano 15 utrka a jedna od njih biti će 29. Memorijalna utrka “Bruno Cetinjanin” u disciplini dvojca na pariće za juniore. Gledatelji će moći vidjeti i utrku u kojoj će nastupiti trenutno najbolji karlovački veslači i veslačice: kadetska prvakinja Hrvatske Ema Hodak, Mario Konjevoda, Igor Šušnjar, Mauro Bauer i drugi …

Foto: Kafotka