OSTALI SPORTOVI SPORT OSOBA S INVALIDITETOM

Slavko Kralj prvak Hrvatske, Velimirović peti, Poznan petnaesti

U Premanturi kraj Pule je, u organizaciji Hrvatskog športskog saveza slijepih, održano 18. po redu prvenstvo Hrvatske u elektronskom pikadu za slijepe i slabovidne osobe. U tri kategorije za naslov prvaka natjecao se 81 natjecatelj iz 17 klubova među kojima su bila i trojica članova karlovačkog Sportskog društva slijepih 4 rijeke.

Najuspješniji je bio Karlovčanin Slavko Kralj koji je prvak Hrvatske postao u kategoriji B2/B3, s ostatkom vida. Imao je izravan plasman u grupnu fazu natjecanja. Tamo se uz četiri pobjede i dva poraza plasirao u polufinale, a potom i u finale, te je s 2-0 u pobjedama osvojio zlatno odličje i titulu prvaka države.

Denis Velimirović izravno se plasirao u grupnu fazu natjecanja u kategoriji B1, bez ostatka vida. Ostvario je četiri pobjede i dva poraza ali mu to nije bilo dovoljno za polufinale pa je u konačnici osvojio vrlo dobro peto mjesto.

U kategoriji B2/B3 nastupio je i Slobodan Poznan koji je u prednatjecanju ostvario tri pobjede i dva poraza te zauzeo 15. mjesto u konkurenciji 23 pikadista.