OSTALI SPORTOVI ZAJEDNICE SPORTOVA

SKUPŠTINA KŠZ: Povećanjem proračuna sportskim klubovima biti će osigurana stabilnost u nesigurnoj nadolazećoj godini

Skupština Karlovačke športske zajednice (KŠZ), koja je zbog epidemioloških mjera održana putem ZOOM aplikacije, usvojila je Plan sredstava za sufinanciranje Javnih potreba u sportu Grada Karlovca u 2021. godini koji će se, kao prijedlog, naći pred gradskim vijećnicima na slijedećoj sjednici. Proračun za sport „težak“ je 8.240.000,00 kuna.

Povećanjem proračuna u odnosu na početak 2020. godine KŠZ planira osigurati sportskim klubovima stanovitu stabilnost u nesigurnoj nadolazećoj godini. Trenutno je neizvjesno kako i na koji način će započeti drugi dio sezone za veći dio natjecatelja po klubovima, osobito što se tiče mlađih dobnih kategorija. Za veća postignuća u sportu potrebita su i veća sredstva. Normaliziranjem situacije s koronavirusom, sportaši se nadaju povećanju sredstava namijenjenih sportu tijekom 2021. godine.

Usvojeni proračun Javnih potreba u sportu od Skupštine KŠZ:

– Skupštine KŠZ povećala je stavku izdvajanja za prioritetne, prateće klubove prve grupe. Osigurana su sredstva za pokriće troškova treninga i natjecanja klubova, sufinancirat će se sportske manifestacije, režijski troškovi objekata klubova koji imaju vlastite prostore za trening, liječnički pregledi sportaša i troškovi prijevoza. Osigurana su i sredstva za stipendije vrhunskim sportašima. Proračunom je predviđena i pomoć klubovima u vidu osiguranja dodatnih trenera na određeno radno vrijeme i to kroz cijelu godinu s manjim povećanjem iznosa za plaće za sve trenere uključujući i profesionalce. Unutar proračuna planirana su i dodatna sredstva za klubove kao djelomična pomoć za one koji su ostali bez dijela prihoda, iako ta sredstva nisu sukladna očekivanjima nekih klubova jer su sredstva ograničena ukupnim iznosima. U očekivanju smo da će sponzori i donatori biti susretljiviji u 2021. nego u ovoj odlazećoj 2020. godini – rekao je Željko Šančić, predsjednik Karlovačke športske zajednice.

Predsjednik KŠZ Željko Šančić informirao je članove Skupštine o Strategiji razvoja sporta Grada Karlovca 2021. – 2028. godine koja je završena i trenutno se nalazi na dnevnom redu za usvajanje pred Gradskim vijećem Grada Karlovca.

Skupština KŠZ primila je u članstvo novi sportski klub i to Malonogometni klub Radnik futsal, ženski malonogometni futsal klub koji se trenutačno natječe u Prvoj ligi.

Članovi Skupštine informirani su i o izboru najuspješnijih sportaša, sportašica i sportskih ekipa u 2020. godini. Upravni odbor KŠZ je početkom mjeseca donio odluku o pokretanju postupka izbora najboljih u sportu Karlovca za ovu godinu te je članicama upućen poziv za dostavu prijedloga, a rok za dostavu je petak 18. prosinca.