MIX

ČUDESNE BROJKE: Najjača djevojčica ikad, sedmogodišnja Kanađanka podiže više od odraslih u teretani …

Ona je najmlađa američka omladinska državna prvakinja u povijesti i najbolja je dizačica u kategoriji ‘kilogram za kilogram’ mlađa od 11 godina. Na temelju trenutnih brojki Rory nije samo najjača sedmogodišnjakinja na svijetu. Ona je vjerojatno i najjača sedmogodišnja djevojčica ili dječak koji je ikad živio, jer postoje provjerljivi rezultati natjecanja.

Mala Rory van Ulft, koja ima 7 godina i može podići više kilograma utega od većine odraslih osoba u teretani. Osim što može podići 80 kg, koristeći olimpijsku šipku za žene, ova učenica osnovne škole može iz trzaja iznad glave podići 42 kg, na benchu 25 kila, a iz čučnja 61 kilu. Rory je visoka samo metar i 20 cm. Počela je trenirati tek nakon petog rođendana nakon što je primijećena na satu gimnastike.

– Biti jači omogućuje mi više i biti bolji u svemu što pokušavam. Ne razmišljam o onome što je bilo prije ili što će doći nakon, ni o čemu. Samo razbistrim um i učinim to – kaže mali ‘div’ Rory.

Okrunjena je američkom državnom prvakinjom u dizanju utega do 11 godina i mlađima od 13 godina u kategoriji težine 30 kg. Ona je najmlađa američka omladinska državna prvakinja u povijesti i najbolja je dizačica u kategoriji ‘kilogram za kilogram’ mlađa od 11 godina.

Rory živi u Ottawi (Kanada) s roditeljima i petogodišnjim bratom. Prije svega sebe doživljava kao gimnastičarku, koja na to troši devet sati tjedno treninga, u usporedbi s četiri sata vježbi dizanja utega.

Foto: Screenshot