OSTALI SPORTOVI STRELJAŠTVO

SJAJAN USPJEH: Streljački klub Duga Resa ekipni je seniorski i juniorski je prvak Hrvatske

Tvrtko Vrcić je pojedinačni prvak Hrvatske u kategoriji seniora i mlađih seniora te viceprvak Hrvatske u kategoriji juniora i mlađih juniora.

U Zagrebu je proteklog vikenda održano državno prvenstvo u gađanju serijskim zračnim oružjem za seniore i juniore te državno prvenstvo za seniore u gađanju pištoljem i revolverom na kojima su strijelci Streljačkog kluba Duga Resa postigli odličan rezultate.

U juniorskoj kategoriji u gađanju serijskim zračnim oružjem 10 metara 40 hitaca u kojoj su nastupili Tvrtko Vrcić, Filip Maletić, Matej Merkaš i Dino Plavetić ekipa dugoreških strijelaca osvojila je naslov državnih prvaka sa pogođenih 1075 krugova ispred drugoplasirane ekipe SK Papirničar iz Rijeke sa 1043 krugova i brončanih SD Bjelovar 1874 sa pogođenih 1042 krugova.

Vrcić se u finalno gađanje kvalificirao kao drugoplasirani sa 370 krugova a Maletić kao sedmi sa 355 krugova. Nakon finalnog gađanja Vrcić je osvojio srebrnu medalju i naslov viceprvaka Hrvatske s ukupno pogođenih 461,8 krugova iza zlatnog Tomašević Darka iz SK Bolman sa 468 krugova a ispred brončanog Bogdan Ivana iz SK DDS 1885 sa 155,7 krugova. Maletić je na kraju osvojio 7. mjesto, Matej Merkaš 9. mjesto i Dino Plavetić 20.mjesto. U kategoriji mlađih juniora Vrcić je također osvojio 2. mjesto i srebrnu medalju, Maletić 6. mjesto, Merkaš 8. i Plavetić 19. mjesto.

Na državnom prvenstvu za seniore u gađanju serijskim zračnim oružjem u gađanju pištoljem i revolverom. ekipa SK Duga Resa je na pušci u sastavu Tvrtko Vrcić, Filip Brinski i Perica Obrovac osvojila je 1. mjesto i naslov državnih prvaka sa pogođenih 1092 krugova ispred srebrnih ekipe iz Marije Bistrice sa 1084 krugova i brončanih SK Karlovac sa 1035 krugova.

U pojedinačnom dijelu natjecanja briljirao je Tvrtko Vrcić koji je sa 376 krugova osvojio 1. mjesto i naslov seniorskog prvaka Hrvatske ispred Tomašević Darka iz SK Bolman sa 373 krugova i Čukman Dine iz Marije Bistrice sa pogođenih 365 krugova. Filip Brinski osvojio je 6. mjesto sa 362 kruga i Perica Obrovac 9.mjesto sa 354 krugova.

U kategoriji mlađih seniora Vrcić je također osvojio 1. mjesto i naslov državnog prvaka ispred Babić Mihaela iz Marije Bistrice i Svilić Leona iz Karlovca.

U gađanju pištoljem i revolverom središnjeg paljenja 15+15 hitaca ekipa u sastavu Mladen Mataković, Branko Petrak i Željko Krajačić osvojila je 13. mjesto sa pogođenih 751 krug. U pojedinačnom dijelu natjecanja Mataković je sa pogođenih 266 krugova osvojio 26. mjesto, Krajačić sa 264 kruga 34. mjesto i Petrak sa 221 krugom 70.mjesto.

Tekst i foto: Hrvoje Petanjek