MIX ZAJEDNICE SPORTOVA

Želimiru – Žigi Feitlu novi četverogodišnji mandat na čelu Zajednice športova Karlovačke županije

Želimir Feitl je tajnim glasovanjem dobio 37 od ukupno 41 prisutnog člana Izbornoj skupštine Zajednice športova Karlovačke županije(ZŠKŽ). Novi mandat je do 2024. godine.

Za potpredsjednike na prijedlog Feitla da to budu predsjednici gradskih sportskih udruga izabrani su Marko Benić (Duga Resa), Željko Šančić (Karlovac) i Željko Tonković (Ogulin). Benić i Tonković izabrani su sa 40, a Šančić s 38 glasova skupštinara.

U Upravni odbor, uz predsjednika, jednoglasno su izabrani: Boris Grgurić, Tomislav Kuzman, Snježana Podvinski, Marina Starešinčić, Nikica Sminderovac, Ivona Škalamera i Zdravko Štedul. U novi Nadzorni odbor izabrani su Marijana Graho Bačurin, Dario Keča, Vesna Pogačić, Iva Zlatić i Branko Šavor.

Misija Zajednice športova Karlovačke županije je da kroz provedbu Strategije razvoja sporta osigura primjerene i pristupačne sportske objekte i stručne kadrove koji će omogućiti dugoročni i održivi razvoj vrhunskih sportaša i sportskih aktivnosti za sve kategorije građana. Vizija je da do 2024. godine u KA-županiji najmanje 25 posto građana bude uključeno u sportske aktivnosti, s razvijenim rekreacijskim sadržajima, a održivi razvoj sporta trebati će osigurati primjerenim objektima i stručnim kadrovima.

– U izradi je nova strategija sporta za razdoblje 2021-2028. Grad Duga Resa uskoro usvaja svoju strategiju razvoja sporta, a ostali gradovi županije bi se trebali uklopiti u županijsku strategiju, čiju bi izradu trebalo staviti u plan za sljedeću godinu – naglasio je Feitl.

Strateška područja jesu: financiranje sporta u županiji, sportska infrastruktura, natjecateljski sport, školski i akademski sport, tjelesna aktivnost i zdravlje građana te treneri i drugi stručni kadrovi.

– Suradnja sa HOO je vrlo bitna jer preko dva programa; Aktivne zajednice i Od športske škole od olimpijskih igara, ostvaruju se sredstva za izgradnju igrališta, kupovinu opreme, prijevoznih sredstava i ostalih pomagala nužna za razvoj sporta. U proteklom mandatu u četiri godine povukli smo ukupno 534.000,00 kuna od HOO-a. U tom pogledu nastavit ćemo suradnju s Karlovačkom županijom i HOO-om. Proračun Županijske sportske zajednice u 2020. godini manji je za gotovo 50 posto ali se nadamo da ćemo u rebalansu ostvariti više sredstava i ovu tešku godinu završiti bez velikih gubitaka – kaže Želimir Feitl.

Informativna djelatnost je, kažu, vrlo važna u županijskom sportu te će i dalje izdavati Športski godišnjak Karlovačke županije koji svake godine sažme sve rezultate svih udruga, strukovnih saveza i gradskih zajednica.

– Po prvi puta ove godine uspjeli smo uz pomoć HOO zajedno s Trend TV emitirati emisije na SPTV svaki kvartal o najznačajnijim sportskim događajima u pet gradova županije, a treća emisija ovih dana ide u snimanje – rekao je između ostaloga novi predsjednik Zajednice športova Karlovačke županije.

Izbornoj skupštini nazočila je v.d. županica Karlovačke županije Martina Furdek-Hajdin i pomoćnik glavnog tajnika HOO za lokalni sport Siniša Krajač.