OSTALI SPORTOVI VESLANJE

Ema Hodak potvrdila naslov kadetske prvakinje Hrvatske, Igor Šušnjar treći najbolji skifist za lake juniore

Od četvrtka 10. do nedjelje 13. rujna na jarunskom jezeru u Zagrebu održano je 30. (77.) Hrvatsko veslačko prvenstvo za kadete, juniore, seniore i veterane 2020. u organizaciji Hrvatskog veslačkog saveza i u suradnji s Veslačkim savezom Zagreba.

U četvrtak su održane eliminacijama za kadete i kvalifikacije za finala prvog dana juniora, a završilo je u nedjelju A i B finalima seniora te finalnom utrkom veterana.

Desetorica veslača i veslačica Veslačkog kluba Korana pod vodstvom trenera Zlatka Katušina i Darija Šabića nastupilo je u Zagrebu gdje su KAveKAŠi ostvarili su zapažene rezultate, a sudjelovali su: prošlogodišnja kadetska prvakinja Ema Hodak, Dora Kranjčec, Igor Šušnjar, Mario Bauer, Gabriel Licitar, Roman Romčević, Luka Ranitović, Jan Latković, Josip Jakšić i Mario Konjevoda.

REZULTATI

Odličan rezultat postigla je u A finalu za kadetkinje B Ema Hodak u skifu i tako ponovila prošlogodišnji rezultat osvojivši zlatnu medalju kao prvakinja Hrvatske nastupivši u konkurenciji 16 veslačica.

U A finalu u kategoriji kadetkinja A ugodno je iznenadila druga skifistica Korane, Dora Kranjčec, koja je zauzela 5. mjesto.

U muškoj konkurenciji najzapaženiji rezultat postigao je Igor Šušnjar koji je u A finalu, u vrlo jakoj konkurenciji čak 17 veslača, u skifu za lake juniore zauzeo 3. mjesto i osvojio brončanu medalju. Šušnjar je imao je najnaporniji raspored od svih karlovačkih veslača te je u četiri dana odvozio čak šest utrka. Nastupio je i u utrci juniora B gdje je bio drugi u B finalu, a osvojio je i 1. mjesto među lakim seniorima B finala.

U konkurenciji lakih juniora u skifu natjecao se i Mauro Bauer osvojivši 4. mjesto u B finalu.

Mario Konjevoda sudjelovao je u dva A finala. Među juniorima A zauzeo je 6. mjesto, a među seniorima 5. mjesto. Pobjednik ove utrke bio je Damir Martin, ponajbolji hrvatski veslač i olimpijac.

Izborivši A finale Gabriel Licitar bio je šesti među kadetima A uz sudjelovanje 24 natjecatelja.

U dvojcu na pariće nastupile su dvije Koranine posade kadeta A. Roman Romčević i Luka Ranitović zauzeli su 4. mjesto, a Jan Latković i Josip Jakšić 5. mjesto u B finalu B. Sudjelovalo je 20 posada.

Veslački klub Sabljaci iz Ogulina nastupio je s dvije posade skifova za kadetkinje A i B. Izabela Poljančič kod kadetkinja B bila peta u finalu A, a Lana Vujasin četvrta u B finalu B među kadekinjama A.

Foto: Marin Tironi/PIXSELL

Legendarni Boraska sa Sinkovićima uzeo zlato
Ne bi tu bilo nikakva iznenađenja, jer standardno u seniorskoj konkurenciji dominirala su poznata imena poput braće Sinković, da se medaljom nije okitila i legenda ovog sporta, 50-godišnji Igor Boraska. Trofejni veslač, među ostalim i osvajač olimpijske bronce u osmercu iz Sydneya te sudionik zimskih igara u bobu, nakon 8. godina ponovno je veslao dva kilometra, i to u osmercu. U čamcu sa Sinkovićima zlato nije izostalo.

Branimir Bašić stari-novi predsjednik HVS-a
Za vrijeme prvenstva, u subotu 12. rujna, održala se je i Izborna sjednica Vijeća klubova za novo mandatno razdoblje 2020.- 2024. godina. Za predsjednika Hrvatskog veslačkog saveza ponovno je izabran. Branimir Bašić.