GOLF OSTALI SPORTOVI

Završeno je natjecanje za prvaka Hrvatske u golfu, novi prvak je Pula, Karlovčanima sedmo mjesto

Završeno je natjecanje za prvenstvo 1. i 2. Hrvatske golf lige te Hrvatske golf lige za žene. U prvenstvu 1. Hrvatske golf lige sudjeluje 12 klubova, u 2. Hrvatska golf liga ima 13 klubova, dok je u ženskoj konkurenciji šest klubova.

Novi prvak Hrvatske je prva ekipa Golf kluba Pula, druga je prva momčad Golf kluba Riverside Zagreb, a treća prva momčad Golf kluba Split.

Golf klub 4 Rijeke iz Karlovca zauzeo je 7. mjesto i to je nešto slabiji plasman od prošlogodišnjeg kad su karlovački golferi bili peti u državi. Za momčad GK 4 Rijeka nastupili su Želimir Feitl, Božidar Brajković i Ozren Bajs koji je bio najbolji igrač Prvenstva u zadnja dva kola.

Prvak 2. Hrvatske golf lige je prva momčad Albatrosa iz Zagreba, druga je treća momčad zagrebačkog Maksimira, a treći je Golf klub Parentium iz Poreča.

Iz 1. HGL ispadaju druga ekipa GK Zagreb i GK Rovinj, a od sljedeće natjecateljske sezone u 1. HGL igrat će GK Albatros I i GK Maksimir III.

Održano je i natjecanje za prvaka Hrvatske golf lige za žene. Prvo mjesto u konkurenciji šest ekipa iz pet klubova pripalo je za golfašice Zagreba, drugo za prvu ekipu Riverside, a treća je druga ekipa istoimenog zagrebačkog kluba.

Liga je bila najbrojnija do sad, a nakon višegodišnje pauze održana je i HGS ženska liga. Sva četiri kola lige održala su se u Zagrebu, na golf igralištu Riverside.