OSTALI SPORTOVI VESLANJE

REGATA NA JEZERU: „Prva violina“ Veslačkog kluba Korana Ema Hodak pobijedila na Lokvarskom jezeru

Na regatnoj stazi Lokvarskog jezera u Lokvama u Gorskom Kotaru, u subotu 29. svibnja , održana je 62. Primorsko-goranska veslačka regata Lokve 2021. koje se inače svake godine održavala u Bakarskom zaljevu pod imenom Kvarnerska veslačka regata i 3. regata Veslačkog kupa ‘Miljenka Finderlea’. Organizatori su bili VK Jadran iz Rijeke i Veslački saveza Zagreb.

Veslači Korane iz Karlovca tradicionalno nastupaju na toj regati a ovogodišnje okruženje jezera u Gorskom Kotaru bio je poseban ugođaj za sve sudionike regate. Karlovčani su se nadmetali u sedam samaca i dva dvojca na pariće u kategorijama kadeta, juniora i seniora. Nastupile su dvije veslačice i sedam veslača. Osvojili su jedno prvo, dva druga i dva treća mjesta, tri četvrta i jedno peto mjesto.

Prema navici „prva violina“ KAveKAŠa Ema Hodak osvojila je 1. mjesto u samcu za kadetkinje A. Drugo mjesta osvojili su Luka Ranitović i Josip Jakšić u dvojcu na pariće za kadete A i Igor Šušnjar u samcu ja juniore B. Treće mjesto osvojio je Jan Latković u samcu za kadete A i senior Mario Konjevoda u samcu za seniore. Četvrta mjesta pripala su za: Romana Romčevića u samcu za kadete A, Maura Bauera u samcu za juniore B i Laru Mandić u samcu za juniorke B. Peto mjesto na regati na Lokvarskom jezeru zauzeo je Koranin dvojac na pariće za juniore A sa posadom Igor Šušnjar i Mauro Bauer.