RUKOMET

Vratio se kapetan Ivan Bačić i odmah bio igrač utakmice. Šteta što nije nastupio kad je to njegovoj momčadi bilo najpotrebnije

U pretposljednjem 21. kolu 1. Hrvatske rukometne lige Jug drugoplasirana momčad HRK Karlovca igrali su u Dugom Ratu s desetoplasiranom momčadi Hrvatskog dragovoljca. Utakmica je završena pobjedom Karlovca rezultatom 28:23 (11:10).

Za Karlovac su igrali: Horvat, Domagoj Smojver 3, Capan 1, Janjanin, Bosiljevac, Baršić 1, Bačić 9 (2), Hrvojević, Mrljak 5, Crnković, Magdić 1, Rukavina 1, Domjančić, Dominik Smojver 7 (3), Glumac. Trenerica Tatjana Rašić.

Kako je prošlo kolo nakon poraza Karlovca od Kozale na Rijeci te pobjedom Trogira u Buzetu razriješilo sve dvojbe oko poretka u vrhu ljestvice Karlovčani su u Dugom Ratu mogli odigrati bez ikakvog pritiska. U momčad se vratio kapetan Ivan Bačić i odmah bio igrač utakmice ali, što je itekako važno, uz njega je zaigrala kompletna karlovačka momčad, naročito braća Smojver koji su uz Bačića dali najveći doprinos pobjedi Karlovca. Šteta što Bačić nije nastupio kad je to njegovoj momčadi bilo najpotrebnije.

U prvih 30 minuta Karlovac je držao sigurno vodstvo od 2-3 gola razlike. Nakon poluvremena domaći rukometaši su se na trenutak trgnuli i pritisnuli objektivno kvalitetniji sastav Karlovca te u 10 narednih minuta uspjeli sustići vodstvo Karlovca. U 48. minuti Karlovac preko Dominika Smojvera iz 7 metara dolazi do 2 razlike (19:21) a u 53. minuti je 4 razlike za karlovačku momčad (20:24). Preostalo je još 5-6 minuta do kraja i pobjednik ovog meča je praktički bio riješen. Međutim, domaća momčad se ne predaje pa je u 56. minuti smanjuje na 22:25, a onda dvije minute prije kraja utakmice opet na scenu stupa Ivan Bačić koji postiže svoj 9 gol i dovodi svoju momčad u vodstvo od 23:27.

U posljednjem kolu ovogodišnjeg prvenstva Karlovac u subotu dvorani na Rakovcu dočekuje momčad Balić-Metličić.

Foto: R. Fajt/Kaportal