OSTALI SPORTOVI PRENESENO STOLNI TENIS

Pucar i Arapović obranili titule prvaka Hrvatske, Mateja Jeger i Dugorešanka Ivana Malobabić (STK Zagreb/Varaždin) prvakinje su u ženskim parovima

Vrsar je četiri dana bio mjesto okupljanja najboljih hrvatskih stolnotenisača i stolnotenisačica. Među osvajačima nema niti jedno im iz Stolnoteniskog kluba Aqueastil iz Duga Rese izuzev Ivane Malobabić, Dugorešanke u dresu varaždinskog kluba.

Na završnici prvenstva Hrvatske Pucar i Arapović obranili su lanjske naslove iz pojedinačne konkurencije. Dominantan je bio nastup Pucara na cijelom turniru, a u finalu je s 4:3 bio bolji od reprezentativnog suigrača Filipa Zeljka (GSTK Zagreb). Repriza lanjskog finala, samo što je tada Zeljko vodio 3:0.

Hana Arapović (Mladost) obranila je titulu prvakinje. Doduše, u Vrsaru je uzela dva naslova s obzirom na to da je u petak osvojila i mlađe seniorsko prvenstvo Hrvatske. Dojmljiv nastup, do finala je ispustila set, a za kraj je s 4:2 bila bolja od Ivane Tubikanec (STK Zagreb).

Kod muških parova bilo je više iznenađujućih ishoda. Tako su prvaci postali još uvijek juniori Borna Petek i Luka Zlatkov (STK Zagreb). Prvo iznenađenje režirali su Ronald Ređep i Josip Mustapić (Starr/GSTK Zagreb) i to u polufinalu kada su s 3:2 izbacili branitelje naslova, Filipa Zeljka i Ivora Bana (GSTK Zagreb). Za zlato su čak vodili 2:0, ali potom se ta prednost istopila te su Petek i Zlatkov stigli do prve seniorske titule! Zanimljivo, Petek i Zlatkov nisu osvojili naslov prvaka u mlađeseniorskoj konkurenciji, poraženi su u petak u finalu, ali su sve nadoknadili u konkurenciji gdje je to bilo sve mnogo teže.

U ženskim parovima Hana Arapović (Mladost) nije uspjela obraniti lanjsku krunu, s tim da je ovog puta igrala s novom partnericom, Leom Rakovac. Imale su Arapović i Rakovac vodstvo od 2:1, ali na kraju trofej su odnijele Mateja Jeger i Ivana Malobabić (STK Zagreb/Varaždin).

Ronald Ređep i Lea Rakovac (Starr/ino) su novi prvaci u mješovitim parovima nakon što su u finalu s 3:1 pobijedili branitelje naslova, Ivora Bana i Hanu Arapović (GSTK Zagreb/Mladost). Najteži meč imali su u polufinalu kada su protiv Rine Vidana i Marte Vukelić kod 1:1 spasili četiri vezane set lopte. Iza dvojca iz TIS-a je isto dobar turnir. Ređepu će Vrsar ostati sigurno u lijepom sjećanju s obzirom na to da je osvojio dvije medalje, a bio je blizu i četvrtfinala u pojedinačnom. I to manje od mjesec dana prije 50-tog rođendana. Igra na prvenstvima već više od 30 godina, a po njegovim riječima, propustio je samo jedno i to zbog loma noge. I gotovo uvijek se vrati s ponekom medaljom.

IVOR BAN I HANA ARAPOVIĆ PRVACI DRŽAVE U KONKURENCIJI MLAĐIH SENIORA

Ivor Ban (GSTK Zagreb) i Hana Arapović (Mladost) novi su prvaci Hrvatske u konkurenciji mlađih seniora. Svih pet titula otišlo je u ruke zagrebačkih igrača, a četiri titule potpisali su Ban i Arapović.

Ban i Borna Petek (STK Zagreb) su bili prvi favoriti ovog prvenstva, a ždrijeb je odlučio da se sretnu u polufinalu. Na kraju je Ban slavio s 4:1, a za titulu je s istim rezultatom svladao i Rinu Vidana (TIS). Prva tri seta finala su sva odlučena u fiksu i sve u korist Bana. Inače, 19-godišnjem Banu je ovo treća titula na U21 prvenstvima. Uz Peteka, broncu je osvojio i Lovro Zovko (GSTK Zagreb).

Kod djevojaka Hana Arapović je osvojila svoju drugu titulu U21. Uvjerljiv nastup 18-godišnje Zagrepčanke koja je do titule ispustila set. U finalu je s 4:1 bila bolja od klupske suigračice Dore Ćosić. Bronca je završila u rukama Zrinke Rebić (STK Zagreb) i Gabrijele Alviž (Mladost)

U parovima smo gledali ‘spust’ Ivora Bana i Luke Lozušića. Igrači GSTK Zagreb su sve mečeve riješili u tri seta, a za kraj su s 3:0 bili bolji od Borne Peteka i Luke Zlatkova (STK Zagreb).

Identično je bilo i kod djevojaka, Arapović i Ćosić su u finalu s 3:0 bili bolji od Brune Borovec i Jelene Vukelić (Starr/Varaždin). Ban i Arapović su osvojili gotovo sve, ali miks im je izmaknuo iz ruku. Za to su zaslužni Petek i Rebić koji su pobijedili s 3:0.

SVI OSVAJAČI MEDALJA

Stolnotenisači
Pojedinačno: 1. Ivor Ban (GSTK Zagreb), 2. Rino Vidan (TIS), 3. Borna Petek (STK Zagreb) i Lovro Zovko (GSTK Zagreb)
Parovi: 1. Ivor Ban/Luka Lozušić (GSTK Zagreb), 2. Borna Petek/Luka Zlatkov (STK Zagreb), 3. Petar Znika/Rino Vidan (Samobor/TIS) i Filip Borovnjak/Lovro Zovko (GSTK Zagreb)

Stolnotenisačice
Pojedinačno: 1. Hana Arapović (Mladost), 2. Dora Ćosić (Mladost), 3. Zrinka Rebić (STK Zagreb) i Gabrijela Alviž (Mladost)
Parovi: 1. Hana Arapović/Dora Ćosić (Mladost), 2. Bruna Borovec/Jelena Vukelić (Starr/Varaždin), 3. Zrinka Rebić/Ivona Štriga (STK Zagreb) i Mia Šćepanović/Zara Ilić (Mladost)
Mješoviti parovi: 1. Borna Petek/Zrinka Rebić (STK Zagreb), 2. Ivor Ban/Hana Arapović (GSTK Zagreb/Mladost), 3. Luka Zlatkov/Ivona Štriga (STK Zagreb) i Rino Vidan/Dora Ćosić (TIS/Mladost)

Izvor: SN/HSTS Foto: D. Krajač/CROPIX