MIX

TUŽNO SJEĆANJE: Preminuo je Borislav Vedrina, dugogodišnji član i bivši predsjednik Veslačkog kluba Korana, dobitnik nagrade KŠZ za životno djelo

Nakon duge bolesti u Karlovcu je u 78. godini života preminuo dugogodišnji član Veslačkog kluba Korana, samozatajan i skroman Borislav Vedrina. Posljednji ispraćaj bit će u utorak, 28. ožujka 2023. u 15.30 sati na Katoličkom groblju na Dubovcu.

Borislav Vedrina s klupskim prijateljima na jednoj od godišnjih skupština VK Korana

Kao rođeni Dubovčak bilo je za očekivati da će se u sportu prikloniti veslanju. Od najranije mladosti postao je član VK Korana. Bio je u posadi osmerca u kojem su veslali još i Vladimir Jurki, Ladislav Katušin, Ivan Briški, Juraj Željeznjak, Josip Božičević, Miro Lakić, Marijan Cvitak i kormilar Eduard Poropat. Veslao je i u četvercu sve dok nije krenuo na fakultet.

Pripadao je generaciji veslača koja je ostala vjerna VK Korana cijeli svoj život. Tijekom prvih 20-ak godina svaki svoj slobodni trenutak proveo je na veslačkom klubu koji je za dubovačku mladež uistinu bio središte društvenog života.

Cijenjen kao vrstan geodeta i aktivni član kluba brzo je ušao u Upravni odbor gdje je ostao niz godina. Bio je i dugogodišnji tajnik, a krajem osamdeseti u dva mandata i njegov predsjednik. Nakon isteka mandata ostao je u Upravnom odboru sve do posljednje dvije godine kada ga je zdravstveno stanje spriječilo od aktivnog djelovanju u klubu.

Za svoj aktivan rad u veslačkom sportu više puta je nagrađivan od kluba a i dobitnik je KŠZ-ove nagrade za dugogodišnji rad u sportu, veslanju (životno djelo).