OSTALI SPORTOVI VESLANJE

PRIMJERI: Veslači veterani obnavljaju dotrajalu staru splav Veslačkog kluba Korana

Poznato je da Veslački klub Korana vodi brigu o svojoj imovini. U uređenje veslačkog doma koji je izgrađen još 1935. godine i pod zaštitom je kao kulturno dobro uloženo je dosad nekoliko tisuća kuna, dijelom vlastitih sredstava a dijelom donacija prijatelja kluba. Kreditom poslovne banke podignut je novi hangar za čamce i tome slično.

Nakon što je prije nekoliko godina nabavljena nova splav koja je nedostatna kad je velik broj veslača na treningu, sada je konačno na red došla i obnova nekoliko desetljeća stare splavi uz koju su generacije dubovačkih veslača emotivno vezane. Inicijativu za uređenje splavi dali su veslači veterani te je njih desetak iskoristili lijepo nedjeljno jutro kako bi i praktički sudjelovali, organizirali radne akcije rasklapanja dotrajalih dasaka, sve do konstrukcije splavi. Kad bude nabavljen sav potreban materijal za pretpostaviti je da će ista ekipa veslača-radnika pod vodstvom najstručnijeg veslača među njima, Igora Vukićevića, završiti obnovu splavi.

– Najveći nam problem jesu nabavka bačava koje ne mogu biti obične bačve. Manji problem nam je nabavka dasaka koje nam je obećao donirati g. Tomislav Mikša, vlasnik Drvo trgovine Mikša, čime bi bila obnovljena kompletna stara splav kako bi veslači do proljeća još lakše s čamcima u vodu na trening – kaže Bruno Rogić, predsjednik kluba koji je došao „nadgledati“ radove što su izvođeni pod vodstvom „predradnika“ olimpijca Tihomira Jarnjevića.