GIMNASTIKA OSTALI SPORTOVI

Gimnastika, Kup Regije Zapad: Karlovački Sokolaši osvojili 13 pojedinačnih medalja i 9 ekipnih pehara

U subotu 24. listopada 2020. godine održano je 2. kolo gimnastičkog Kupa Hrvatske za Regiju Zapad u ženskoj i muškoj športskoj gimnastici. GK Sokol Karlovac bio je uspješni organizator i domaćin u Sokolskoj dvorani.

Ukupno je nazočilo 93 gimnastičarki u 15 ekipa i 37 gimnastičara u 7 ekipa, što je sveukupno 130 natjecatelja u 22 ekipe. U ovom kolu sudjelovali su gimnastičari iz GK Vita iz Rijeke, GK Rijeka iz Rijeke, GK Petrinja iz Petrinje, GK Umag i GK Sokol Karlovac. Svi vježbaju sve sprave i ocjenjuje se ukupni višebojski rezultat. Podsjetimo još da žensku gimnastiku čine preskok, dvovisinske ruče, greda i tlo. Muška gimnastika ima šest sprava i to tlo, konj s hvataljkama, karike, preskok, ruče i preča.

Natjecanje je započelo muškom sportskom gimnastikom. Karlovački Sokol nastupio je sa 17 gimnastičara u 3 ekipe te su osvojili ukupno 6 medalja i tri ekipna pehara.
U kategoriji U-dječaci prva tri mjesta osvojili su Karlovački sokoli i to Aaron Funtek zlato, Filip Blašković srebro te Matej Štanjer broncu. U kategoriji U-mlađi kadeti Fran Šančić osvojio je srebrnu medalju. Zlatne medalje osvojili su Filip Krznar u kategoriji C-kadeti i Petar Sinčić u kategoriji C-juniori. Karlovačke ekipe u kategorijama U-dječaci (Aaron Funtek, Filip Blašković, Matej Štanjer i Nikola Omor), U-mlađi kadeti (Fran Šančić, Patrik Rajković, Leon Mikulić i Marin Makarun) i C kadeti (Filip Krznar, Kruno Polak, Leon Dejanović, Vito Radaković, Andrija Crkvenac i Karlo Klarić) osvojile su prva mjesta.

Karlovačka ekipa B-juniorke (Mona Šarinić, Doroteja Šegavić i Matea Šegavić) osvojila je prvo mjesto, a ekipa B-mlađe kadetkinje (Nera Đurić, Nika Babić i Lota Gačić) osvojila je drugo mjesto.

Kod djevojčica i djevojaka GK Sokol bio je predstavljen s 32 gimnastičarke u 6 ekipa. Ukupno je osvojeno 7 medalja i 6 ekipnih pehara.
U kategoriji B-mlađe juniorke Nera Đurić osvojila je srebrnu medalju. U kategoriji B-juniorki karlovčanke su osvojile sve tri medalje i to Mona Šarinić zlato, Doroteja Šegavić srebro i Matea Šegavić broncu. U kategoriji B-seniorki Ana Magdalena Fabijanić osvojila je zlatnu medalju, a Karla Šibenik srebrnu.

U kategoriji C-mlađe kadetkinje Nadja Kranjc osvojila je srebro, a Ema Starešinčić broncu. U kategoriji C-mlađe juniorke Lara Đurić osvojila je srebro kao i Jana Gabi Kasunić u kategoriji juniorki. Srebro je osvojila i Aurora Car u kategoriji C-seniorke.

Gimnastičarke Sokola u kategoriji C-mlađe kadetkinje (Nadja Kranjc, Ema Starešinčić, Jana Busić i Nea Matijašić) osvojile su prvo mjesto, a u kategoriji C-kadetkinja (Ilona Rajković, Lucija Lukežić Štedul, Ena Bukovšek i Tia Zorić) treće mjesto. C-mlađe juniorke (Lara Đurić, Dora Martišković, Nina Miljenović, Lucija Rožman, Leonarda Šlat, Maja Plavetić i Franka Maglić ) osvojile su drugo mjesto. C-juniorke (Jana Gabi Kasunić, Kalista Kranjčec, Marija Vrbanić, Tara Radočaj i Matea Novković ) osvojile su također drugo mjesto.

Na početku natjecanja sudionike su pozdravili predsjednik GK Sokol Karlovac Jurica Suhin i predsjednik Karlovačke športske zajednice Željko Šančić.
– Ovo kolo bilo je posebno obilježeno epidemiološkim mjerama. U želji zaštite sudionika natjecanje je podijeljeno u četiri turnusa kako bi broj sudionika u dvorani bio manji od 50. Natjecanje se odvijalo bez gledatelja, a voditelji, suci i treneri cijelo vrijeme nosili su zaštitne maske. Nakon svakog turnusa napravljene su pauze po 30-45 minuta kako bi se dezinficirao prostor i sprave. Započelo u 8 sati ujutro i završilo u 21 sat navečer. Organizator je omogućio gledanje ovog natjecanja putem prijenosa u živo na youtube kanalu – kazao je predsjednik kluba Jurica Suhin.

FOTO: GK Sokol Karlovac