OSTALI SPORTOVI TENIS

OKUPACIJA U TRI DANA: Stotine sportaša – tenisača i nogometaša, treniraju ovaj vikend u omiljenom odmorištu Karlovčana

Više od stotinu sportaša i sportašica „okupiralo“ je ovaj vikend Hostel Karlovac u Selcu. Najbrojniji su tenisači i tenisačice iz Zagreba i Karlovca kojih je čak četrdeset i dvoje.

Teniski treneri Marko Vižintin i Tajna Lukas Rečić s pomoćnicima Lukom Vučićem i Tenom Lukas marljivo treniraju mlade zagrebačke i karlovačke teniske nade koje je u Selce dovela Tatjana Basar, predsjednica kluba iz Vrbanićevog perivoja.

Uz specijalističke treninge radilo se i na poboljšanju fizičke spreme tako da su sva sportska borilišta kojima raspolaže Hostel Karlovac bila dupkom puna. Nakon uspješno odrađenog treninga u petak, u subotu im je malo planove pokvarila prva od tri poznatih marčanskih bura. U jednom trenutku malo su tako raspored treninga uvjetovale vremenske prilike odnosno bura, ali za mlade tenisače to nije bio nikakav problem.

– Iskustvo igranja u veljači i to na vanjskim zemljanim terenima veliki je benefit za sve polaznike, a tu je i nezaobilazna socijalna nota druženja i klupskog team buildinga – rekao je Davor Dupljak, član uprave TK Karlovac koji je i sam bio jedan od najboljih juniora Hrvatske i tenisač američkog sveučilišta Virginia Tech.

– Inače, zadovoljni smo uvjetima, smještajem i prehranom. Mislim da smo na dobrom putu da ubrzo od ovog kampa napravimo tenisko okupljalište, nešto slično kao što to već desetljećima imaju karlovački rukometaši i gimnastičari – kaže Dupljak.

Zadovoljni su i zaposlenici Hostela Karlovac koji se sretni da već sada mogu ugostiti relativno veliki broj gostiju-sportaša. Uz tenisače na pripremama u Hostelu još su i nogometaši NK Duga Resa 1929 i NK Novigrad iz Novigrada na Dobri.

– Ovo je gotovo nerealna slika za neupućenog stranca ili zalutalog gosta koja bi mogla dovesti u zabludu i uvjeriti da se radi o srcu turističke sezone – zadovoljan je Dario Smojver direktor Hostela i jedan, u povijesti karlovačkog tenisa, ponajboljih tenisača.

– Slijedećeg vikenda otvaramo vrata novim gostima i sportašima iz Karlovca i Karlovačke županije, a polako se spremamo i za predstojeće uskršnje blagdane – dodaje.

Foto: Hostel Karlovac