MIX

SMRT GRADONAČELNIKA: U 66. godini od posljedica srčanog udara umro gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić

„Kako saznajemo, Bandiću je pozlilo u subotu navečer pa je hitno prevezen u KB Sveti duh gdje su ga liječnici bezuspješno pokušali reanimirati i spasiti mu život“, piše Jutarnji list.

“U dubokoj tuzi obavještavamo sugrađanke i sugrađane, suradnike, prijatelje, zagrebačku i hrvatsku javnost da je iznenada, danas, 28. veljače u 66. godini života od posljedica srčanog udara preminuo gradonačelnik Grada Zagreba gospodin Milan Bandić”, priopćeno je iz Grada Zagreba.

“Živio je za svoj grad, za Zagrepčanke i Zagrepčane koji su mu u svemu što je radio bili na prvom mjestu, za posao koji je s ljubavlju i energijom, unoseći cijeloga sebe – bez ostatka, obavljao 21 godinu. O detaljima, terminu pogreba, održavanju komemorativnog skupa, kao i ostalim informacijama vezanim uz ovu tužnu vijest, javnost ćemo obavijestiti naknadno. Počivao u miru”, objavili su.

Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša i glavni tajnik Josip Čop uputili su izraze sućuti obitelji, rodbini i prijateljima Milana Bandića:

“Poštovana obitelji Bandić, iznenadnim odlaskom gradonačelnika Milana Bandića i zagrebački i hrvatski sport ostali su bez iskrenog prijatelja i podupiratelja. Nedostajat će kao čovjek iznimne energije i radnog elana, kao dužnosnik koji je znao cijeniti i nagrađivati sportska postignuća svojih sugrađana, a nerijetko i ona na nacionalnoj razini. U ime hrvatske olimpijske obitelji i osobno ime primite izraze najdublje sućuti.”

Foto: Ronald Goršić/CROPIX