OSTALI SPORTOVI TENIS

MEČ SVIH MEČEVA: Polufinale je velika stvar

Polufinala su na rasporedu u petak, kad igra Hrvatska (od 16.00), i subotu u Madridu, a u istom gradu će se u nedjelju igrati i finale.

Najbolji svjetski tenisač Novak Đoković govorio o dvoboju protiv Hrvatske s kojom ima dobra iskustva. U četvrtfinalu 2010. u Splitu je pobijedio Ivana Ljubičića i Marina Čilića, a pet godina kasnije u osmini finala igranoj u Kraljevu nadigrao je Matu Delića, te u paru s Nenadom Zimonjićem bio bolji od Marina Draganje i Franka Škugora. U oba navrata Srbija je prošla dalje.

  • Rivalstvo između naših reprezentacija je veliko, ipak smo susjedi. Uvijek je to neki dodatni pritisak, motiv, očekivanje, obje zemlje žele tu pobjedu. Ali, bez obzira na to što se dogodi na terenu, ono što je lijepo, bitno i šalje pozitivnu poruku jest da između nas postoji poštovanje i prijateljstvo na terenu i izvan njega. Siguran sam da će obje momčadi dati sve za pobjedu jer za obje reprezentacije ovi mečevi imaju poseban značaj – rekao je prvi svjetski reket.

Za većinu analitičara Srbija je favorit?

  • Idemo vidjeti što će se dogoditi. Nadam se da ćemo dobiti taj prvi singl, ali sve je otvoreno. Dobili smo dan za odmor između četvrtfinala i polufinala. I kada niste na terenu, emotivno ste tu, navijate, podržavate sunarodnjake, stvarno je to velika razlika u odnosu na turnire. I zato je lijepo kada imate dan više da se odmorite i da skupite energiju. Imamo dobru kemiju u momčadi, možemo pobijediti i to nam je cilj. Jako smo motivirani.

Već je i ovaj plasman u polufinale, smatra Novak, velika stvar za ovu ekipu.

  • Naravno da meni osobno to puno znači, ali i svima od nas jer smo relativno mlada momčad. Pored mene su momci koji trebaju preuzeti štafetu u budućnosti i voditi ovu reprezentaciju. Viktor Troicki se umirovio kao igrač, a sada je izbornik. Dakle, događa se puno promjena. Trudimo se pronaći pravu ekipu koja c?e predstavljati našu zemlju u godinama koje dolaze. A dokle god mogu doprinijeti na pozitivan način, i ja ću biti ovdje – zaključio je Đoković.

Izvor: SN Foto: Jakub Sukup / AFP