OSTALI SPORTOVI TENIS

KREĆE SPEKTAKL U UMAGU: Karlovački teniski dužnosnici Tomislav Poljak i otac i sin Mikša čvrste su karike u lancu organizacije turnira

Jedan od najdugotrajnijih događaja u Hrvatskoj koji pripadaju svjetskoj razini, ATP turnir u Umagu, započinje u ponedjeljak 25. srpnja, mečevima prvog kola od 16.00 sati.

Nema sumnje da nas čeka sjajan tjedan na sjeverozapadu Istre, gdje će se sve vrviti od sjajnog tenisa, ali i dobre zabave koja je neizostavan popratni sadržaj ovog turnira.

Glavna zvijezda turnira je prošlogodišnji pobjednik Carlos Alcaraz koji ima status prvog nositelja, a tu je i još jedan aktualni član TOP 10 svjetskog tenisa, Jannik Sinner. Šteta je što zbog ozljede neće moći nastupiti Borna Ćorić, ali s velikim zanimanjem ćemo pratiti nastup osvajača juniorskog Wimbledona Milija Poljička.

Prvo ime u timu organizatora turnira je mlad i ambiciozan menadžer, Dugorešanin Tomislav Poljak – direktor turnira. Svoj obol i ovogodišnjoj organizaciji dati će dugogodišnji dužnosnici na turniru, Karlovčani Dragutin Mikša – vršitelj šefa VIP turnira i Marin Mikša – vršitelj šefa sudaca.

Plava Laguna Croatia Open Umag nije samo sportska manifestacija okupljena oko profesionalnog tenisa, već je postala manifestacija koja je motiv dolaska i za one koji ne uživaju samo u tenisu. Mečevi će se ove godine moći putem TV prijenosa gledati u više od 120 zemalja, putem 50 broadcastera pa se i ove godine očekuje više od 1.300 sati u internacionalnom TV prijenosu i digitalnom streamingu.