OSTALI SPORTOVI VESLANJE

JUNIORSKA REGATA: Karlovačkim veslačima tri zlatne medalje u grupi i jedna u B finalu, VK Korana po plasmanima najuspješniji hrvatski klub

Od subote do nedjelje u Münchenu se održala međunarodna veslačka juniorska regata (2023 Munich International Junior Regatta), poznata još i pod nazivom „juniorski Lucern“ jer medaljaši u malim disciplinama s ove regate su finalisti, a često i osvajači medalja na juniorskim svjetskim prvenstvima.

Od karlovačkih veslača nastupila su četiri člana VK Korana Luka Hajdin, Ema Hodak, Josip Jakšić i Mauro Bauer s trenerom Zlatkom Minjom Katušinom, a iz VK Karlovac nastupio je Tin Jarnjević.

PRVOG DANA natjecanja, prednatjecanju 2023 Munich International Junior Regatta, gdje se veslalo u grupama Ema Hodak nastupila je u disciplini skif za juniorke B gdje je premoćno osvojila 1. mjesto. Prvo mjesto osvojio je i Josip Jakšić u skifu za juniore B. Prvoplasiranima u grupi pripale su zlatne medalje a u nedjelju će nastupiti u A finalima.

Mauro Bauer je zauzeo je 3. mjesto u skifu za lake juniore, kao i dvojac na pariće za juniore B s kombiniranom posadom Josip Jakšić (Korana) i Luka Sabelja (Croatia). Četverac na pariće za juniore A u kojem je veslao i Luka Hajdin zauzeo je 3. mjesto. Posadu četverca čine: David Medica (Istra), Bartol Medić (Krka), Luka Hajdin (Korana) i Nikola Kontrec (Mladost).

U skifu za juniore B Tin Jarnjević (Karlovac) zaslužio je zlatnu medalju za osvojeno 1. mjesto u svojoj grupi, prednatjecanju.

DRUGOG DANA natjecanja održana su finala. Rano ujutro „led su probili“ osvajanjem zlatne medalja u B finalu Josip Jakšić (Korana) i Luka Sabelja (Croatia) u dvojcu na pariće. Ema Hodak je u A finalu skifa za juniorke B zauzela 6. mjesto. U A finalu skifova za juniore B član Korane Josip Jakšić zauzeo je 5. mjesto i bio najbolje plasirani Hrvat u toj utrci.

U istoj utrci skifova za juniore B veslao je i Tin Jarnjević iz VK Karlovca koji je utrku završio na 6. mjestu.

U B finalu utrke skifova za lake juniore Mauro Bauer zauzeo je 4. mjesto, dok je u B finalu utrke četveraca na pariće, kombinirani četverac za juniore A sastavljen od veslača Istre, Krke, Mladosti i Korane u čijoj posadi je veslao Luka Hajdin zauzeo 4. mjesto.

  • Jako sam zadovoljan onime što su pokazali moji veslači. Najuspješniji je bio Josip Jakšić koji je veslao u čak četiri utrke i imao jedno A i jedno B finale. Naš dubl s Jakšićem bio je najbolji, a odmah nakon te utrke veslao je skif gdje je bio najbolje plasirani Hrvat. Ema Hodak je nastupila nakon što je prije toga pet dana imala gips na ruci. Zato je njen rezultat vrlo dobar. Zadovoljan sam kako su nastupili i Luka Hajdin i Mauro Bauer. Naglasio bih još da je Korana po plasmanima bila najuspješniji hrvatski klub na ovoj međunarodnoj regati. Ukratko, nismo se osramotili, kući se vraćamo obogaćeni za još jedno veliko veslačko iskustvo. – rekao je Katušin.

OVOGODIŠNJU HRVATSKU VESLAČKU DELEGACIJU SAČINJAVALI SU:

Luka Sabelja, Mateo Trbuhović i trener Ante Dragović (Croatia, Zagreb), Greta Dragišić, Luka Grgić, Karlo Paunović, Lovro Rudec i trener Domagoj Matijević (Iktus, Osijek), Laura Lalić, Adrijan Mačina, David Medica i Fabio Peruško (Istra, Pula), Lana Tucić (Jadran, Rijeka), Tin Jarnjević (Karlovac), Luka Hajdin, Ema Hodak, Josip Jakšić, Mauro Bauer i trener Zlatko Katušin (Korana, Karlovac), Franko Dobra, Duje Garma, Nikola Knežić, Marko Martinović, Bartol Medić, Jakov Slavica, Franka Zoričić i trener Milan Radečić (Krka, Šibenik), Nikola Kontrec i Ivan Talaja (Mladost, Zagreb), Nika Ivanković i trener Josip Milić (Zagreb).