OSTALI SPORTOVI VESLANJE

Braća Martin i Valent Sinković su osvojili zlatnu medalju u dvojcu na pariće na Svjetskom veslačkom kupu u Zagrebu

Braća Sinković su pobijedili s vremenom 6:16.74, drugi su bili Španjolci Aleix Garcia Pujolar i Rodrigo Conde Romero (6:20.53), a treći Srbi Aleksandar Beđik i Aleksandar Filipović (6:22.23).

  • Sve smo napravili kako smo htjeli, znali smo da će Španjolci biti brži nego u kvalifikacijama, dobro su se držali 500 metara, a onda su se potrošili. Ostali smo u svom ritmu, dignuli finiš, hvala svima što su došli. – rekao je Martin.
  • Stvarno nešto posebno, ovo će nam ostati u srcima do kraja života. Čuli smo toliko vikanja posljednjih 500 metara, onda smo rekli da i pojačamo zadnjih 200 metara za publiku. Imali smo stvarno dobru utrku, isplatilo se sve što smo radili zadnjih pola godine. Odlična utrka, odlični protivnici, znači da smo trenutačno visoko. Idemo dalje. – dodao je Valent.
  • Nema bolje publike, to smo pokazali. Nema boljih sportaša nego Hrvata, hvala svima na toliko podršci, ovo je stvarno emotivno, još i 50. medalja s velikih natjecanja. – rekao je Martin Sinković neposredno nakon utrke za HRT.

Izvor: HRT / Ivana Lukačić Foto: HTV / HRT