MIX ZAJEDNICE SPORTOVA

AIPS Sport Media Awards glavnom svečanošću u Seulu u Južnoj Koreji obilježava svoje peto izdaje

Korejski sindikat sportskih medija domaćin je 85. kongresa AIPS-a koji se održava od 8. do 12. svibnja 2023., četvrti put za glavni grad Koreje (nakon 1987., 2011. i 2017.). Bit će prisutni delegati iz 161 svjetske nacionalne udruge.

Ovo će biti prvi put da se gala večer održava u istočnoj Aziju, nakon tri puta u Europi i jednog na Bliskom istoku. I, kao i uvijek, bit će posebno!

Hrvatski zbor sportskih novinara (HZSN) u Seulu će predstavljati predsjednik Jura Ozmec, glavni tajnik Marijan Bakić i član Izvršnog odbora Stjepan Balog.

Nominirane su 24 produkcije u 8 seniorskih kategorija u pisanom novinarstvu, zvuku, fotografiji i videu. Na natjecanje je pristiglo 1830 prijedloga iz od 138 nacionalnih država.

Prijave su naknadno ocjenjivali u četiri faze – prvo stručni odbor AIPS-a (longlists), zatim članovi Izvršnog odbora (uži izbor), a na kraju članovi ocjenjivačkog suda (prvih 10 i top 3). Dan prije svečanosti glasat će za pobjednike, koji će biti poznati samo na pozornici. Čak ni članovi žirija neće znati konačne pozicije dok ne budu objavljeni.

Svaki od pobjednika 8 seniorskih kategorija dobiva trofej i novčanu nagradu, ovisno o konačnoj plasmanu: 8.000 američkih dolara (prva nagrada), 3.000 (druga) i 2.000 (treća). Tri nagrade Young Reportera (pisano novinarstvo, fotografija, tv) i dvije posebne kategorije, Istraživačko novinarstvo i život u sportu, također će biti nagrađeni. Tri pobjednika kategorije Mladi reporteri dobit će stipendiju AIPS-a.

Kao pravi festival sportskog novinarstva, svi kolege u sportskom medijskom okruženju dobrodošli su sudjelovati, bilo zaposlenici ili freelanceri, članovi AIPS-a i nečlanovi. Da bi se osigurao međunarodni karakter prihvaćeni su svi jezici i svi podnesci (do dva po osobi). Ne postoji druga nagrada na svijetu koja se može mjeriti s međunarodnim karakterom i temeljitim procesom ocjenjivanja.

Više informacija na: https://www.aipsmedia.com/aips/pages/articles/2023/33817.html