OSTALI SPORTOVI VESLANJE

Izborna skupština Veslačkog kluba Korana: Članovi biraju – Bruno Rogić ili Tihomir Jarnjević?

Upravni odbor Veslačkog kluba Korana je još na sjednici održanoj 26. siječnja 2021. godine, donio odluku o održavanju redovne Izborne skupština za mandatno razdoblje 2021. – 2025. a koja će se održati u nedjelju, 28. veljače 2021.

Zbog pandemije koronavirusa Skupština Veslačkog kluba Korana neće se održati na tradicionalan i klasičan način u holu Osnovne škole Dubovac već će se glasovanje moći obaviti na tri načina – započet će 26.2. 2021. a završiti najkasnije 3.3.2021.

Na kućne adrese članova kluba je 15. veljače poslan poziv i glasački listić gdje je pojašnjenje kako treba glasovati. Dokumentacija se nalazi i na internetskoj stranici VK Korana www.vk-korana.hr te u info ormariću na Veslačkom domu na Dubovcu gdje se iz dokumenata također mogu saznati sve pojedinosti o načinu glasovanja:

Dokumentacija:
Poziv
Prijedlog za imenovanje zapisničara i ovjerovitelje zapisnika
Izvješće predsjednika o radu VK Korana za 2020. godinu
Izvješće stručno-programskog povjerenstva za 2020. godinu
Izvješće nadzornog odbora VK Korane za 2020. godinu
Program rada za 2021. godinu (Bruno Rogić)
Program rada za 2021. godinu (Tihomir Jarnjević)
Glasački listić

Kako glasovati:

  1. Dolaskom na klub u nedjelju 28.2.2021, prijavom glasačkoj komisiji od koje se dobiva glasački listić, ispunjava ga se i ubacuje u glasačku kutiju. Glasovanje se može obaviti u nedjelju od 9 – 15 sati. Ovaj način vam omogućava tajnost za koga ste glasovali.
  2. Elektronički ispunjavanjem glasačkog listića i slanjem sa svog osobnog e-maila na e-mail adresu kluba. Radi izbjegavanja dvostrukog glasovanja potrebno je poslati s e-maila koji je jednoznačan za osobu, više glasova s jedne adrese neće biti prihvaćeno. Vrijeme glasovanja na ovaj način započinje 26.2. 2021. i završava 28.2.2021. u 15 sati.
  3. Ispunjavanjem glasačkog listića koji je u prilogu, a zatim pošalje poštom. Glasački listići su važeći ako je na poštanskom žigu zadnji prihvatljivi datum 27.2.2021. Radi izbjegavanja dvostrukog glasovanja potrebno je na listić napisati ime i prezime glasača, OIB i potpisati se. Glasački listići koji dođu do 3.3.2021. će se uključiti u izborni rezultat.

PROCEDURA

Najkasnije do 10. veljače kandidati za funkcije predsjednika bili su dužni predati svoje kandidature s potrebnom dokumentacijom i s listom podupiratelja najmanje 10 članova kluba. Nakon što je postupak završen za predsjednika VK Korana Upravnom odboru pristigle su dvije kandidature za predsjednika kluba – aktualnog predsjednika Brune Rogića koji je kandidat Upravnog odbora i protukandidata veslačkog olimpijca Tihomira Jarnjevića kojega podržavaju veslački veterani iz tzv. Inicijative. Oba kandidata priložila su svoju listu za dopredsjednika, članove Upravnog odbora i Nadzornog odbora.

Lista kandidata 1:
Predsjednik: Bruno Rogić
Dopredsjednik: Boris Vrbanac
Članovi Upravnog odbora: Zlatko Katušin , Ferdinand Kovačić, Juraj Rudar, Davorin Stojaković, Nenad Sužnjević, Dario Šabić i Igor Vukičević
Članovi Nadzornog odbora: Branko Franjković, predsjednik, Ladislav Katušin i Aleksej Ignaščenko

Lista kandidata 2:
Predsjednik: Tihomir Jarnjević
Dopredsjednik: Dario Cvitešić
Članovi Upravnog odbora: Juraj Katušin, Zvonimir Klarić, Željko Latković, Branislav Romčević, Ronald Šegavić, Valentino Štedul i Igor Vukičević
Članovi Nadzornog odbora: Siniša Svilar, predsjednik, Mario Hajdinić i Luka Mesarić

Osim na Internet stranici www.vk-korana.hr sve ostale informacije o Izbornoj skupštini Veslačkog kluba Korana mogu se dobiti u prostorijama kluba na Dubovcu, Žorovica 3.