OSTALI SPORTOVI VESLANJE

IZBORI U HVS-u: Novi predsjednik Željko Kisić, predsjednica Vijeća klubova Mirna Rajle Brođanac

Na izbornoj sjednici Vijeća klubova u Zagrebu za novog predsjednika Hrvatskog veslačkog saveza (HVS) izabran je Željko Kisić a Mirna Rajle Brođanac (VK Iktus, Osijek) izabrana je za predsjednicu Vijeća klubova. Oboje će dužnosti obnašati u četverogodišnjem razdoblju, podudarnom s olimpijskim ciklusom ljetnih Igara.

Izborna skupština HVS-a

Zagrebačkoj izbornoj sjednici nazočili su predstavnici svih 27 članova Hrvatskog veslačkog saveza s pravom glasa. Dvostruki izborni postupak prošao je u korektnoj demokratskoj proceduri. Pristupilo se glasovanju, a rezultat je bio 20-7, pobijedio je Željko Kisić koji je na mjestu predsjednika zamijenio Branimira Bašića.

Novi predsjednik zahvalio se svima na ukazanom povjerenju, postoje i problemi koje će trebati rješavati novo vodstvo istaknuvši da će raditi u interesu svih klubova i hrvatskog veslanja u cjelini, kao i to da će uvijek biti svima na raspolaganju.

Novoizabrani predsjednik Kisić s Josipom Kostelićem i trenerom Korane Katušinom i predsjednikom Borisom Vrbancem posjetio je nedavno Veslački klub Korana

Na Kisićev prijedlog u Izvršni odbor HVS-a izabrani su: Željko Kisić (predsjednik), Hrvoje Vukić (VK Jadran, Rijeka), Goran Nuskern (HAVK Mladost, Zagreb), Mirko Ivančić (HVK Gusar, Split), Marco Franjul (VK Istra, Pula), Maro Kapović (VK Neptun), Marko Pešić (HVK Mornar, Split), Josip Berecka (VK Marina Kaštela), Nikola Cvitaš (VK Zagreb) i Boris Popadić (VK Iktus).

Dosadašnji predsjednik Bašić uvodno se kratko osvrnuo na protekli ciklus od četiri godine. U prvom redu istaknuo je rezultate koji su ostvarili najbolji hrvatski veslači. Ustvrdio je kako je Savez, u skladu sa svojim mogućnostima, pratio rezultate veslača. Apostrofirao je stabilno poslovanje Saveza, utemeljeno na zakonskim odrednicama.