BORILAČKI TAEKWONDO

SENIORSKO U-21 PRVENSTVO: Oscar Kovačić prvak, Matea Magdić viceprvakinja Hrvatske

U dvorani srednje škole Jelkovec, održano je prvenstvo Hrvatske za seniore do 21 godine. Nastupilo je oko 80 boraca iz 28 klubova. Za TKD Pranu su nastupali Oscar Kovačić i Matea Magdić.

Oscar Kovačić okitio se je titulom državnog prvaka u konkurenciji šest boraca do 80 kilograma. U 1. kolu je bio slobodan dok ga je u polufinalnom meču, čekao Ante Kovač iz splitskog TKD Marjana te je pobjedom 2:0 u rundama izborio finale s Tomislavom Jelićem iz istoimenog kluba. Kovačić je uvjerljivom pobjedom u obje runde izborio titulu državnog prvaka.

Matea Magdić izborila je naslov državne viceprvakinje iako je imala nešto duži put do finala. U konkurenciji 10 natjecateljica do 62 kilograma, u prvoj borbi uvjerljivo je svladala Doru Stražičić iz TKD Pantere. U četvrtfinalnoj borbi bila je bolja u obje runde od Sare Hampovčan iz zagrebačkog TKD Iona. Odlična polufinalna borba s Ivonom Jelić iz TKD Olimpic Knina, završila je s uvjerljivom pobjedom Karlovčanke s rezultatom 2:0 u rundama. Magdić je u finale s Lenom Dinković iz TKD Medvedgrada u vrlo izjednačenoj borbi gubi s rezultatom 2:1 i osigurava titulu viceprvakinje Hrvatske.