OSTALI SPORTOVI VESLANJE

34. (81.) VESLAČKO PRVENSTVO: Tin Jarnjević klubu s obala rijeke Korane donio prvi naslov prvaka države

Na veslačkoj stazi RSC-a Jarun u Zagrebu ovog vikenda. od 5. do 7. srpnja, održano je 34. (81.) Hrvatsko veslačko prvenstvo za juniore (U19 i U17) i kadete (U15 i U13). Sudjelovalo je 557 veslača i veslačica iz 26 veslačkih klubova.

VESLAČKI KLUB KARLOVAC: Klubu s obala rijeke Korane dvije zlate i srebrna medalja

U ukupnom poretku VK Karlovac je na 13. mjestu od 26 klubova, a po rezultatima najmanjih uzrasta, kadeta i kadetkinja B (2012. i 2013. godišta) u ukupnom poretku zauzimaju drugo mjesto.

Najuspješniji klupski veslač Tin Jarnjević novi je prvak države u samcu za juniore A i osvojio je zlatnu medalju. Ovo je prvi naslov prvaka države za kluba s dvogodišnjoj povijesti.

Zlatnu medalju za Karlovac osvojio je i GIG četverac za kadeta B s posadom Niko Kolar, Matej Mikašinović, Jakov Jarnjević, David Karalić i kormilar Šimun Ivan Hajsan.

Srebrna medalja za drugo mjesto u skifu za kadetkinje B pripala je Loriani Završki.

U dvojcu na pariće za kadetkinje A Maja Plavetić i Tania Cindrić utrku u A finalu završile su na 4. mjestu. U skifu za kadete A Jakov David Vuković završio na 5. mjestu, a Zara Cvitešić i Vita Živčić su u A finalu utrke dvojca na pariće za kadetkinje bile šeste.

„Ovo ogroman uspjeh našeg kluba da je od 6 prijavljenih posada svih 6 ušlo u A finale, na što smo kao najmlađi hrvatski veslački klub izuzetno ponosni. Samo za usporedbu, na prošlom državnom prvenstvu smo izborili samo dva A finala, bez medalja. Napredujemo!“, napisali su na Facebook portalu VK Karlovac.


VESLAČKI KLUB KORANA: Korana bez zlatne medalje s ovogodišnjeg prvenstva

VK Korana je na ovogodišnje državno prvenstvo vodio je 11 veslača/ca koji su u klub ponijeli tri medalje – dva srebra i broncu. Nastupili su u četiri A finala, dva B finala i u eliminacijama. U ukupnom poretku klubova VK Korana zauzela je 14. mjesto.

Srebrnu medalju za drugo mjesto u A finalu osvojila je Ema Hodak u skifu za juniorke B i dvojac za juniore B s posadom Leon Opačić i Šime Ravnjak koji je bio drugi u A finalu, dok je brončanu medalju za treće mjesto u A finalu osvojio Josip Jakšić u skifu za juniore A.

Četvrto mjesto u A finalu zauzeli su Maks Findrik i Jan Črne u dvojcu na pariće za kadete A.

U dva B finala nastupili su: Matija Car – prvi u skifu za lake juniore i Jan Latković – treći u skifu za juniore A. Utrku u eliminacijama, na 4. mjestu, završili su Vito Brozović i David Mikašinović u dvojcu na pariće za juniore B, a Ema Vuković je u skifu za juniorke B bila peta u eliminacijama.

1x LJMA (Matija Car) 1. mjesto finale B
1x JMA (Jan Latković) 3. mjesto finale B
1x JMA (Josip Jakšić) 3. mjesto finale A
1x JŽB (Ema Hodak) 2. mjesto finale A
1x JŽB (Ema Vuković) 5. mjesto u eliminacijama
2x JMB (Leon Opačić, Šime Ravnjak) 2. mjesto finale A
2x JMB (Vito Brozović, David Mikašinović) 4. mjesto u eliminacijama
2x KMA (Maks Findrik, Jan Črne) 4. mjesto finale A