OSTALI SPORTOVI TENIS

ITF TURNIR: Smojver ponovno uspješan, Gudelj odustao zbog povrede

Nakon osvajanja naslova na veteranskom prvenstvu Hrvatske najbolji karlovački veterani Dinko Gudelj i Dario Smojver nastupili su i na prvom ovogodišnjem međunarodnom ITF turniru koje se odigrao na teniskim terenima TK Prince u Zagrebu. I dok je Dinko Gudelj nakon prve pobjede sa 7:6 6:2 bio bolji od Sanjana Ostra drugi susret morao je zbog povrede predati Radeku Kovacki iz Češke, pobjedniku ovog natjecanja u kategoriji +50.

– ITF natjecanja su u pravilu kvalitetna natjecanja na kojemu se natječu igrači iz cijelog svijeta. I dok sam očekivano lako osvojio prvenstvo Hrvatske pokazalo se da za ovu razinu natjecanja moram biti potpuno ‘fit’. Mislio sam da ću se moći suprotstaviti s ozljedom koju već dugo vučem, ali za odigrati svoj najbolji tenis ipak moram najprije do kraja izliječiti svoju povredu – rekao je Dinko Gudelj.

Drugi karlovački predstavnik Dario Smojver spreman je ušao u novu sezonu i nastavio nizom pobjeda. Najprije je sa 6:1 6:0 bio bolji od slovenskog predstavnika Branka Gune. Istim rezultatom slavio je i protiv domaćeg predstavnika Zorana Habuša i Nijemca Atanasa Georgijewa da bi u završnici sa 6:1 6:3 bio bolji od Zdravka Kneževića, još jednog domaćeg predstavnika.

– Osjećam se dobro i čini mi se da ne igram loše. To najviše mogu zahvaliti dobrim treninzima sa veteranom Zdenkom Hoppeom, ali i mlađima poput Luke Šomene i Adriane Lekaj s kojima redovito sparingiram. Kad se priviknete na njihovu brzinu loptice i igru onda je puno lakše nastupiti na veteranskim natjecanjima. Nadam se da će u ovoj godini biti još dostupnih ITF međunarodnih turnira, a cilj mi je pokušati biti među Top-20 u konkurenciji +55, kao i što bolji nastup na momčadskom i pojedinačnom Svjetskom prvenstvu sredinom rujna koje se održava u Umagu – kaže Smojver.

Foto: Privatna arhiva