BORILAČKI KICKBOXING

EUROPEAN CUP KARLOVAC OPEN 2021.: Do sada se prijavilo više od 400 natjecatelja iz 13 država

Unatoč pandemiji COVID 19 koja je uzdrmala sve pore društva za Europski kup u Karlovcu se do sada prijavilo više od 400 natjecatelja iz 13 država. Očekuje se nastup natjecatelja iz više iz 30 država.

Tako je European Cup Karlovac Open 2021. još jednom potvrdio kako se radi o jednom od najprestižnijih kickboxing natjecanja u svijetu.

– Zahvaljujući Središnjem državnom uredu za šport, prošle 2020. godine, dobivenim sredstvima od natječaja za velike sportske priredbe, organizatori su uspjeli podići nivo natjecanja na najveće moguće razine. Pomaknuti su svi rekordni i okupilo se 2250 natjecatelja iz čak 40 država svijeta – kaže Zoran Cicvara prvi „tigar“ karlovačkog KCK Tigar i dodaje:

– Ove godine Europski kup, nakon prošlogodišnjeg pozitivnog izvješća prihvaćenog od SDUZŠ, potpuno opravdano ponovno očekuje potporu putem natječaja za organizaciju međunarodnih natjecanja, budući se radi o najbrojnijem međunarodnom borilačkom natjecanju u Hrvatskoj.

Konačno, rezultat prošlogodišnjeg eventa, je izuzetna popularnost Europskog kupa pa se za ovogodišnje izdanje do sada prijavio 131 Izraelac, 120 Bugara, 9 Brazilaca, 9 Egipćana, 18 Rumunja, oko 100 Hrvata, 25 Moldavaca, nešto Talijana, Austrijanaca, Slovenaca …